Στην εθνική ομάδα τοξοβολίας και η ΣΑΛ Φλώρινας – Δύο άνοδοι στην Α’ κατηγορία ανοιχτού χώρου

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επιλογής αθλητών Εθνικών Ομάδων για όλες τις κατηγορίες τόξων σε τέσσερις αγώνες που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας. Μεταξύ των αθλητών που θα στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες συγκαταλέγεται η αθλήτρια της ΣΑΛ Φλώρινας ΖΟΥΡΟΥ Φωτεινή η οποία κατατάχθηκε στην 2η θέση  του Σύνθετου (compound)  τόξου Γυναικών.

Σε τρεις αγώνες ήταν παρούσα η ΣΑΛ Φλώρινας  το διήμερο 20 και 21 Απριλίου. Δυο διαφορετικοί αγώνες στον Βόλο και ένας αγώνας FIELD ARCHERY στον Κορυδαλλό, όπου αγωνίστηκαν οκτώ αθλητές μας και εξασφάλισαν επτά χρυσά, τρία αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλια.

Στον αγώνα FIELD ARCERRY η ΖΟΥΡΟΥ Φωτεινή  κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία Σύνθετο τόξο Γυναικών και φόρεσε το Χρυσό μετάλλιο.

Την 20 και 21 Απριλίου σε δύο αγώνες που διοργάνωσε ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου στο ιδιόκτητο, πανέμορφο γήπεδο τοξοβολίας,  οι αθλητές  της ΣΑΛΦ έκαναν για μια ακόμα μια φορά αισθητή την παρουσία τους. Συγκεκριμένα:

-ΚΕΣΙΔΟΥ Άννα  1η θέση,  χρυσό μετάλλιο και άνοδο στην Α΄ κατηγορία, Ολυμπιακού Τόξου Γυναικών  Β΄.

-ΚΑΤΣΟΥΤΑ Σοφία 1η θέση,  χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Ολυμπιακού Τόξου ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ.

-ΤΣΩΤΣΟΥ Ελένη η οποία αγωνίστηκε και στους δύο αγώνες, 1η θέση,  δύο χρυσά  μετάλλια και άνοδο στην Α΄ κατηγορία Σύνθετου  Τόξου Γυναικών Β΄.

-ΜΑΡΓΑΡΗΣ Χρήστος 1η θέση και δύο χρυσά μετάλλια, σε δύο αγώνες, στην κατηγορία  Σύνθετου  Τόξου Ανδρών Β΄.

-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ισιδώρα 2η θέση και αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Ολυμπιακού Τόξου ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

-ΓΚΛΛΑΦΤΣΕ Σοφία 2η και δύο αργυρά μετάλλια, σε δύο αγώνες, στην κατηγορία  Σύνθετου  Τόξου Γυναικών Β΄.

-ΓΕΩΡΓΙΟΥ Σταύρος 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Αναπτυξιακό Ολυμπιακό τόξο Ανδρών.

Επόμενη αγωνιστική παρουσία της τοξοβολίας της ΣΑΛΦ στις 12-5-2024 σε αγώνα που διοργανώνει ο σύλλογος ΑΡΙΔΑΙΟΣ και την 18-19 Μαΐου στην Φλώρινα.

Η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας με αίσθημα ευθύνης, προσφοράς στον τόπο μας και  σεβασμό στους συμπολίτες μας φροντίζει να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τα αθλήματα που καλλιεργεί και έχει καταφέρει να προετοιμάζει αγωνιστικά μικρούς και μεγαλύτερους αθλητές, οι οποίοι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις του όρου ΄΄αθλητής΄΄.  Με τη συνδρομή και βοήθεια  των τοπικών φορέων, των φίλων  αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων της περιοχής μας, συνεχίζουμε την όμορφη διαδρομή της ΣΑΛΦ  προς τις επιτυχίες και υποσχόμαστε ότι τα  καλύτεραείναι μπροστά.

Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το άθλημα  της τοξοβολίας και να ενημερωθούν περί  των κανονισμών και όχι μόνο, μπορούν να επισκέπτονται την  επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας:  https://www.archery.org.gr/

Για το   Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος της ΣΑΛΦ

ΣΤΑΪΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Τ.