Σαμπαλής και Σπανού επέστρεψαν από το Μαυροβούνιο με δυνατές εμπειρίες

Έκαναν ποιοτική δουλειά σε εξαιρετικές συνθήκες και αποκόμισαν πολύ σημαντική εμπειρία οι αθλητές του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής και Γεωργία Σπανού στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, όπου για μία εβδομάδα συμμετείχαν στο προπονητικό καμπ προ-επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) για παιδιά έως 12 ετών. Ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού παμπαίδων και η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων το 2020 αποκόμισαν πολύτιμες παραστάσεις στην πρώτη τους συμμετοχή σε εκδήλωση στο εξωτερικό και την ίδια ώρα έδειξαν το ταλέντο τους ανάμεσα σε άλλους εξελίξιμους αθλητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Το καμπ άρχισε στις 27 Μαΐου και ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα. Παράλληλα με το ETTU Eurotalents Pre-Selection camp Under 12 έγινε το ETTU Eurotalents Development camp Under 13 ετών. Προερχόμενοι από 20 χώρες συνολικά 50 αθλητές κι αθλήτριες μαζί με 34 προπονητές συγκεντρώθηκαν κάτω από μία στέγη στο υπέροχο ξενοδοχείο Voco.

Οι προπονήσεις διεξήχθησαν υπό την επίβλεψη των βασικών προπονητών Γιάρεκ Κολοτζιέτσικ (πολωνικής καταγωγής, που ζει μόνιμα στην Αυστρία), Σάσα Ντράγκας (Μαυροβούνιο) και Άνα Μαρία Σέμπε (Ρουμανία), ενώ υπεύθυνος της φυσικής κατάστασης ήταν ο Μπλάγκογε Κούζμαν.

Όπως συμβαίνει σε κάθε προπονητικό καμπ επιλογών οργανώθηκε εσωτερικό τουρνουά, τα αποτελέσματα του οποίου μετράνε για την αξιολόγηση. Τα παιχνίδια έγιναν το Σάββατο και την Κυριακή όλα με το σύστημα του καλύτερου των 3ων σετ (έληγαν έως 2-1 δηλαδή). Αρχικά σχηματίστηκαν δύο γκρουπ και οι 4 πρώτοι αθλητές (και οι 4 πρώτες αθλήτριες) από το κάθε ένα συνέχισαν στην τελική 8άδα. Οι δύο κορυφαίοι αθλητές στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης της παμπαιδικής κατηγορίας δεν πέρασαν στα προημιτελικά, όμως σημείωσαν πολλές νίκες και άφησαν θετικές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις τους.

Ο Σαμπαλής ισοβάθμησε στην 5η θέση του ομίλου του μαζί με έναν ακόμη αθλητή. Ακολούθως οι 11 αθλητές, που αποκλείστηκαν από την 8άδα, έδωσαν νέα ματς μεταξύ τους, απλά δεν συναντήθηκαν ξανά όσοι είχαν ήδη αναμετρηθεί στην πρώτη φάση. Ο Σαμπαλής είχε συνολικά 9 νίκες και 5 ήττες και κατετάγη 9ος. Η Σπανού κατέλαβε αρχικά την 6η θέση στον όμιλό της. Μαζί με τα ματς στη δεύτερη φάση είχε συνολικό απολογισμό 6 νίκες και 6 ήττες και τερμάτισε στη 12η θέση.

Στο καμπ πήραν μέρος αθλητές από την Τσεχία, την Αυστρία, τη Σλοβακία, τη Βοσνία, την Τουρκία, τη Σλοβενία, τη Λετονία, την Ισπανία, το Μαυροβούνιο και άλλες, ενώ απουσίαζαν μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις του αθλήματος, όπως η Γαλλία και η Γερμανία. Το συμπέρασμα που βγήκε, άλλη μια φορά σε τέτοια εκδήλωση, για τα ελληνικά ταλέντα, είναι ότι στάθηκαν εξαιρετικά και όχι μόνο δεν υστερούν, αλλά βρίσκονται σε καλό σημείο ακόμη κι απέναντι σε προηγμένες χώρες στο άθλημα όπως η Αυστρία, η Τσεχία και η Σλοβακία. Από κει και πέρα η εμπειρία ήταν θαυμάσια και για τον λόγο ότι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνατότητές τους, ν’ ακούσουν χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς και να κάνουν φιλίες με συναθλητές από άλλες χώρες. Μέσα στην προηγούμενη βδομάδα δε, τους επισκέφτηκε στην αίθουσα ως προσκεκλημένος της ETTU, ο θρυλικός Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ. Μαζί με όλα τα παιδιά μάλιστα, έζησαν και ο Σαμπαλής με τη Σπανού τη μοναδική εμπειρία ν’ ανταλλάξουν λίγες μπαλιές με τον 4ο Ολυμπιονίκη του 2016, τρις φορές πρωταθλητή Ευρώπης και μία δευτεραθλητή κόσμου στο απλό! Τέλος, το απόγευμα της Κυριακής οι διοργανωτές πρόσφεραν και μία εκδρομή στην πόλη Μπούντβα.

 (Αναδημοσίευση από την σελίδα της  Ε.Φ.Ο.Επ.Α.)