Σάρισες: Αναχώρηση αποστολής για Νόβι Σαντ

Χριστός Ανέστη

Αναχωρεί αύριο Τρίτη 4/5/21 η αποστολή των ΣΑΡΙΣΩΝ για την Σερβία, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Γυναικών.

Η αποστολή αποτελείται από τρεις αθλήτριες (Liu, Le Scour, Φωτιάδου), τον προπονητή Liviu Predoaica, τον Πρόεδρο της ομάδας Λυγούρα Γεώργιο και τον Ταμία Καλογήρου Γεώργιο. Οι Γαλλίδες αθλήτριες θα ταξιδέψουν αεροπορικώς από το Παρίσι στο Βελιγράδι και μετά οδικώς για το Νόβι Σαντ και οι υπόλοιποι οδικώς από την Φλώρινα προς το Νόβι Σαντ, που είναι η πόλη διεξαγωγής των αγώνων.

Όλα τα μέλη της αποστολής υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ πριν την αναχώρηση και θα υποβληθούν σε rapid test κατά την άφιξη. Τα υγιειονομικά πρωτόκολλα των αγώνων είναι πολύ αυστηρά και απαιτούν την διεξαγωγή των αγώνων σε συνθήκες «φούσκας», δηλαδή οι αποστολές θα περιοριστούν στο ξενοδοχείο και στο στάδιο των αγώνων (Spens Arena). Στο ξενοδοχείο έχει δημιουργηθεί ιατρικό κέντρο, όπου θα διεξάγονται οι ιατρικές εξετάσεις που απαιτούνται.

Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει το βράδυ της Τρίτης στο ξενοδοχείο παρουσία ενός εκπροσώπου κάθε ομάδας. Οι 12 ομάδες που συμμετέχουν θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τριών βάση κατάταξης της ETTU. Οι δύο πρώτες κάθε ομίλου θα περάσουν στους αγώνες νοκ άουτ. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 6/5 και θα ολοκληρωθούν με τον μεγάλο τελικό την Κυριακή 9/5.

Η όλη διοργάνωση θα επιβλέπεται από τον Γ.Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Pierre Kass και τον Πρόεδρο του τοπικού συλλόγου Dan Fracil. Επίσης, θα παρευρίσκεται και ο Δήμαρχος του Νοβι Σαντ Milos Mucevic, ο οποίος έχει φροντίσει και για την ανακαίνιση της αίθουσας επιτραπέζιας αντισφαίρης του Spens Arena και για  την εξυπηρέτηση κάθε ανάγκης της τόσο μεγάλης αυτής διοργάνωσης. Στη διάθεση των διοργανωτών θα είναι εθελοντές φοιτητές που έχουν ειδικά  εκπαιδευτεί για τους αγώνες. Γενικά οι Σέρβοι έχουν δουλέψει πολύ και έχουν φροντίσει και για την ασφάλεια όλων των αποστολών και για μία άρτια διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Όλοι οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από την τηλεόραση της Σερβίας και με live streaming.

Οι ΣΑΡΙΣΕΣ λοιπόν είναι έτοιμες να πάρουν μέρος στην μεγαλύτερη και σπουδαιότερη διοργάνωση της ιστορίας τους και προσδοκούν το καλύτερο αγωνιστικά. Όπως δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Liviu Predoaica: Είναι μεγάλο γεγονός για την ομάδα να παίζει αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου. Για τα κορίτσια μας θα είναι μία ανεπανάληπτη εμπερία, αλλά και για το σύλλογο μία ευκαιρία να διαφημίσει την επιτραπέζια αντισφαίριση της περιοχής μας. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά στους αγώνες του ομίλου και να επιδιώξουμε μία νίκη που θα μας φέρει στην 8άδα. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, επειδή οι αντίπαλες ομάδες είναι καταξιωμένες στο χώρο και διακρινονται διαχρονικά στα μεγάλα πρωταθλήματα των χωρών τους. Έχουν στις τάξεις τους σπουδαίες αθλήτριες που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη. Επίσης, οι δικές μας αθλήτριες φέτος δεν αγωνίστηκαν καθόλου, επειδή τα Πρωταθλήματα που παίζουν στην Ελλάδα και στην Γαλλία δεν διεξήχθησαν σε αντίθεση με άλλες χώρες. Σε κάθε περίπτωση είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε ξανά μετά από μία τόσο μεγάλη περίοδο απραξίας.