Ο.ΞΙ.Φ.: «Σαββατοκύριακο Φωτιά!»

Ίσως ένα από τα εντονότερα σαββατοκύριακα στην Ιστορία του ΟΞΙΦ ήταν αυτό που μόλις μας πέρασε. Έντονο σε Δράση, σε Δουλειά, σε Αποτέλεσμα, σε Αναγνώριση, σε ΟΛΑ…

Ξεκίνησε ο Στέργιος Τσώκας την Τιτάνια Προσπάθεια για τον Αγώνα Πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΤΟΚΙΟ 2020. 1ος Διεθνής Σταθμός η Βέρνη της Ελβετίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο που οργανώθηκε  εκεί με την συμμετοχή 321 αθλητών από όλο τον Κόσμο.

Ανάμεσά τους και ο «δικός» μας Στέργιος. Στάθηκε αντάξια του κόπου και του ιδρώτα που έχει ρίξει και έκανε 3 νίκες 3 ήττες στον προκριματικό όμιλο παίρνοντας το Νο 176 στο ταμπλώ των 256! Στη συνέχεια κέρδισε τον Αργεντίνο ΤΑΚΑΝΙ (15-11) και μαζί το εισιτήριο για τους 128! Στο επόμενο νοκ-άουτ κέρδισε τον Γερμανό ΜΠΡΑΟΥΝ με το ίδιο σκόρ και πέρασε στους 96! Στο επόμενο και πιο κρίσιμο παιχνίδι για την πρόκριση στο κυρίως τα ταμπλώ των 64 αντιμετώπισε τον Ούγγρο ΝΑΓΚΙ από τον οποίο έχασε (8-15) και κατετάγη 90ος!

Ο επόμενοι σταθμοί στον Δρόμο για την Πρόκριση είναι το ΧΑΙΝΤΕΝΧΑΙΜ (Γερμανία) 9-10 Ιαν. 2020, η ΝΤΟΧΑ (Κατάρ) 24-25 Ιαν. 2020, το ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ (Καναδά) 7-8 Φεβ.2020 και η ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (Ουγγαρία) 6-7 Μαρ. 2020.

Την ίδια ώρα σε Φλώρινα και Θεσσαλονίκη διοργανώθηκαν από τον ΟΞΙΦ τα αντίστοιχα Πανελλήνια Κύπελλα σε Ξίφος Ασκήσεως (-20/-13/-10) και Ξίφος Μονομαχίας (-17/-14) αντίστοιχα με συνολική συμμετοχή σχεδόν 350 ξιφομάχους εκ των οποίων 106 ήταν του ΟΞΙΦ.

Στη Φλώρινα τα Μετάλλια για τους αθλητές και τις αθλήτριες μας ήταν: στα -10 ΔΟΥΜΤΣΗ  Α. Χρυσό Μετάλλιο – στα -20 ΚΕΤΣΕΤΖΗ Γ. – ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ Π. Χάλκινα Μετάλλια ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ Δ. Χάλκινο Μετάλλιο. Τις Απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Φλώρινας κος Βασίλης Γιαννάκης και ο Πρόεδρος του ΟΞΙΦ κος Χρήστος Παυλίδης.

Στη Θεσσαλονίκη τα Μετάλλια για τους αθλητές και τις αθλήτριες μας ήταν: στα  -14 ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ Ρ. Χρυσό Μετάλλιο – ΒΕΛΙΟΣ Αλέξανδρος Χάλκινο Μετάλλιο και στα -17 ΤΑΡΕΝΙΔΟΥ Α. Ασημένιο Μετάλλιο.

Όλα τα αποτελέσματα όλων των ξιφομάχων μας σε όλους τους Αγώνες τους είναι διαθέσιμα στο: https://fencingworldwide.com/en/

Το Δ.Σ. του ΟΞΙΦ θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια όλα τα παιδιά αγόρια και κορίτσια για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα, το προπονητικό team για την τιτάνια προσπάθεια και υποστήριξη όλων των παιδιών, όλους όσους βοήθησαν περισσότερο ή λιγότερο  για να βγει αυτή η μοναδική πρόκληση και ΠΕΤΥΧΑΜΕ! Ιδιαίτερα οφείλουμε ένα πελώριο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο BROWN COFFEE FLORINAS και στο Επιχειρηματία κο Ηλία Χάσο  για τη ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ όλων των Προϊόντων στους Φιλοξενούμενους μας στο ΟΞΙΦ Αρένα.

Το Τέλος μιας προσπάθειας είναι αρχή μιας άλλης μεγαλύτερης!

Μπράβο ΟΞΙΦ!