Οι Ελπίδες Φλώρινας στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου

Η φιλοσοφία της διοίκησης, των προπονητών και των γονέων που ανήκουν στην οικογένεια των Ελπίδων Φλώρινας είναι η σωστή διαμόρφωση των χαρακτήρων και η ομαλή εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών και αυτό επιτυγχάνεται με ποικίλους τρόπους! Ένας από τους τρόπους που εφαρμόζει ο σύλλογος ειναι τα ταξίδια εκτός Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια οι Ελπίδες πραγματοποιούν μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό και παίρνουν μέρος σε τουρνουά υψηλού επιπέδου και προσφέρουν στους νεαρούς αθλητές πολύτιμες εμπειρίες!

Το διήμερο 28-29 Οκτωβρίου τα τμήματα Κ10 και Κ9, ταξίδεψαν στο Μαυροβούνιο και συγκεκριμένα στη πόλη Ποντγκόριτσα. Το πρόγραμμα της αποστολής περιλάμβανε φιλικά παιχνίδια με τη FK KARIOKE, ξενάγηση στα αξιοθέατα της όμορφης πόλης και το απόγευμα του Σαββάτου σύσσωμη όλη η αποστολή παρακολούθησε το ντέρμπι της πρώτης κατηγορίας μεταξύ των ομάδων ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ – ΣΟΥΤΙΕΣΚΑ ΝΙΚΣΙΤΣ. Προπονητής της γηπεδούχου ομάδας είναι ένας παλιός γνώριμος των υπευθύνων της Ακαδημίας Γιώργου και Παντελή Μάνου, ο κύριος Mladen Milinkonvic, διετέλεσαν συμπαίκτες και οι τρεις την περίοδο 2002-2003 στην ομάδα της Καστοριάς! Το παρών σε αυτό το ταξίδι έδωσε η συνεργάτης και πολύ καλή φίλη των Ελπίδων, Σουζάνα Στανόγεβιτς η οποία ανέλαβε να οργανώσει τα παιχνίδια που πραγματοποίησαν τα τμήματα των Κ10 και Κ9.

Μεγάλα ονόματα που φόρεσαν στο παρελθόν φανέλες ελληνικών ομάδων παρακολούθησαν τους αγώνες και συζήτησαν με τους συνοδούς της αποστολής για μελλοντικές συνεργασίες με τις Ελπίδες, ο παλιός ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου και του Ιωνικού Μιλόε Κλάεβιτς και ο παλιός παίχτης του Εδεσσαϊκού Σάσα Σκήρα ήταν παρόντες και τις δύο ημέρες των αγώνων.

Η αποστολή επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής, παρόλη την κούραση του μακρινού ταξιδιού όλα τα μέλη εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επιτυχία του ταξιδιού! Το πρόγραμμα των Ελπίδων και την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει πολλά παιχνίδια, καθώς υπάρχουν αγώνες για το πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, και αγώνες με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ στην πόλη των Ιωαννίνων.