Η Δέσποινα Μητούλα διασκεύασε το “La Soledad” για τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας!

Η τσελίστα Δέσποινα Μητούλα διασκευάζει το La Soledad των Pink Martini προσεγγίζοντας αυτό το αγαπημένο latin κομμάτι με μια πιο pop και dance διάθεση.
Στο video clip παρουσιάζεται ένας διάλογος και μια αντιπαραβολή μεταξύ της τσελίστα και του ξιφομάχου συμβολίζοντας την ομοιότητα μουσικού-αθλητή στην διαδρομή τους προς τον ‘αγώνα’. Όμως αυτός ο αγώνας δεν έχει να κάνει με κάποιον αντίπαλο καθώς ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο ίδιος τους ο εαυτός, οι αμφιβολίες και οι σκέψεις τους. Η Μοναξιά (la soledad) λοιπόν είναι κοινή για τον μουσικό και για τον αθλητή αφού απαιτείται αφοσίωση, σκληρή δουλειά και πίστη ώστε να καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους τους.
Η Δέσποινα είναι μουσικός, καθηγήτρια μουσικής (ανώτερα θεωρητικά) και καθηγήτρια μουσικοκινητικής αγωγής (μέθοδος Dalcroze) με ερευνητικό έργο αλλά και πλούσια δραστηριότητα στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Έχοντας ως αφετηρία τις καταβολές της οικογένειας της και την κλασική της παιδεία, η Δέσποινα δημιουργεί τη μουσική της ταυτότητα ισορροπώντας μεταξύ της δυτικής και ανατολικής μουσικής παράδοσης.
Στο video clip συμμετέχουν οι αθλητές του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας (Ο.ΞΙ.Φ.) ο οποίος ιδρύθηκε το 1992 από τον Πέτρο Τσώκα και μετά από 32 χρόνια θεωρείται και είναι το καλύτερο σωματείο στην Ελλάδα. Το προπονητικό και αγωνιστικό κέντρο στο οποίο γυρίστηκε το μουσικό κομμάτι πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές του αθλήματος και οι ξιφομάχοι του κατέχουν τις πρώτες θέσεις στην ελληνική βαθμολογία.
Ο Αποστόλης Σπανός έκανε τη μουσική παραγωγή και ο Σάββας Παπαδόπουλος είναι ο δημιουργός του βίντεο.

Πηγή: trikalaculture.gr