Η Αγωνιστική Παρουσία του Ο.ΞΙ.Φ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας

Μεγάλη Τιμή για τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας, τη Φλώρινα και, προφανώς, για τους ίδιους και τις Οικογένειες τους ήταν η παρουσία των Βασίλη Τσώκα και Νεφέλη Ρασπόπτση στο ετήσιο παγκόσμιο ραντεβού των Σπαθιών, που δεν είναι άλλο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας U17/U20 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας από 13 έως 18 Απριλίου 2024.

Παρά τη μεγάλη ανησυχία λόγω των γεγονότων στη Μέση Ανατολή, όλα κύλησαν περίφημα και τα Παιδιά μας απόλαυσαν την Αραβική Φιλοξενία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Βασίλης Τσώκας αγωνίσθηκε και στις 2 κατηγορίες (νέων και εφήβων). Στην Κατηγορία U20 έκανε 3 νίκες 3 ήττες στον προκριματικό όμιλο και πήρε το Νο 119 στο ranking. Στη συνέχεια δύσκολη νίκη επί του Ινδού Sohil 15-14 στο T256 και ήττα από τον Κορεάτη Kim 8-15 για την 64αδα! Τελική κατάταξη 119 στους 214. Στην Κατηγορία U17 έκανε 3 νίκες 3 ήττες στον Προκριματικό Γύρο, αντιμετώπισε στη συνέχεια τον Άγγλο Sunder-Rajan (2ος στο Ευρωπαϊκό της Νάπολι) σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο αβαντάζ (7-8 για τον Άγγλο) και κατετάγη 80ος (144 συμμετοχές).

Η Νεφέλη Ρασπόπτση στην Κατηγορία U17 έκανε, επίσης, 3 νίκες – 3 ήττες στον όμιλο και στη συνέχεια έχασε από την Τσέχα Valentova. Τελική κατάταξη 75η (129 συμμετοχές).

Στο περιθώριο των Αγώνων ο Προπονητής κος Πέτρος Τσώκας είχε την ευκαιρία να διευρύνει τον κύκλο επαφών του στη Διεθνή Κοινότητα ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή είχε η πρόσκληση για το Ετήσιο Καλοκαιρινό Κάμπ Ξιφασκίας στη Κόνιτσα (επίσημες ανακοινώσεις θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες ημέρες).

Το ερχόμενο ΣΚ ο ΟΞΙΦ θα συμμετέχει με 13 ξιφομάχους στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U14 στο Ζρένιανιν της Σερβίας ενώ κορυφαία στιγμή για Όλους μας είναι η συμμετοχή του Νικόλα Τσώκα στο European Olympic Qualification στο Λουξεμβούργο την Κυριακή 28 Απριλίου (θα ακολουθήσει αναλυτικό Αφιέρωμα).

Συγχαρητήρια!

Από το ΔΣ