Αποχή από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου αποφάσισε ο σύνδεσμος διαιτητών ποδοσφαίρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Δευτέρα 18/11/2019 πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση όλων των μελών του Συνδέσμου μας,  με μοναδικό θέμα τις ακραίες συμπεριφορές παραγόντων, προπονητών  και ποδοσφαιριστών  απέναντι στους διαιτητές μέλη μας και την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση τους.

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά γινόμαστε θιασώτες τραμπουκικών συμπεριφορών από ανθρώπους που «υποτίθεται» βρίσκονται στα γήπεδα για να προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι και το ποδόσφαιρο. Αντ’ αυτών βλέπουμε κάθε Σαββατοκύριακο   και εφόσον το αποτέλεσμα δεν είναι «βολικό» για την ομάδα  τους να επιτίθενται φραστικά και να προπηλακίζουν τους διαιτητές, να εκστομίζουν χυδαίες βρισιές χωρίς να σέβονται το πρόσωπο και την οικογένεια του και αφού φύγουν από το γήπεδο συνεχίζουν τον χλευασμό  με αναρτήσεις στο διαδίκτυο και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ( facebook), αγνοώντας ότι η δημόσια ύβρις είναι αδίκημα ποινικά κολάσιμο. Η έλλειψη σεβασμού απέναντι στα μέλη μας αγγίζει όλους , από τον Πρόεδρο μας και τους μη εν ενεργεία διαιτητές μέχρι τις κοπέλες  και τα  νέα παιδιά που ονομάστηκαν  πρόσφατα διαιτητές.

Δεν μας προξενεί εντύπωση η συμπεριφορά των συγκεκριμένων ούτε και μας πτοεί. Ο Σύνδεσμος μας στα 39 χρόνια λειτουργίας του έχει και στο παρελθόν αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις. Όσο μερικοί δεν συνειδητοποιούν ότι είμαστε όλοι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ( διαιτητές, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές) και ότι το ποδόσφαιρο που υπηρετούμε είναι το ερασιτεχνικό που στόχο έχει την δημιουργία ταλέντων , την εκγύμναση όσων ασχολούνται και την σύσφιξη σχέσεων και όχι τον πρωταθλητισμό με οποιοδήποτε τίμημα, αυτά θα συμβαίνουν. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι ως Σύνδεσμος να προστατέψουμε και να θωρακίσουμε τα μέλη μας για να μπορούν να αγωνίζονται στα γήπεδα χωρίς φόβο.

Για όλα τα παραπάνω αποφασίσαμε ομόφωνα  ως πρώτη αντίδραση να απέχουμε από τους αγώνες που θα διεξαχθούν το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου. Επίσης καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Φλώρινας ως διοργανώτρια αρχή να παραβρεθεί σύσσωμο σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25/11/2019 και ώρα 19:00μ.μ  στα γραφεία του Συνδέσμου με την παρουσία όλων των εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων που συμμετέχουν  στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Φλώρινας.

 

                                                ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΩΜΑΣ                   ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ