Με έναν διαφορετικό και ιδιαίτερα ευχάριστο τρόπο υποδέχθηκε το σχολείο μας τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου, μέσα από μια διήμερη δράση γνωριμίας, συνεργασίας και εξοικείωσης με το νέο τους σχολικό περιβάλλον.
Τις δύο πρώτες ημέρες οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε μια σειρά βιωματικών και ομαδικών δραστηριοτήτων, με στόχο να γνωριστούν μεταξύ τους, να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν και να αισθανθούν από την πρώτη στιγμή μέλη της νέας σχολικής τους κοινότητας.
Την πρώτη μέρα η δράση ξεκίνησε με τους/τις μαθητές/τριες να σχηματίζουν έναν μεγάλο κύκλο, ο οποίος στη συνέχεια πήρε τη μορφή καρδιάς. Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου και ακολουθώντας τον ρυθμό των χτύπων μιας καρδιάς, έστειλαν ένα συμβολικό μήνυμα σύνδεσης, αποδοχής και συλλογικότητας. Ακολούθησαν βιωματικά παιχνίδια γνωριμίας. Η δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε με παρουσίαση του σχολείου και των βασικών κανόνων που διέπουν τη σχολική ζωή. Μέσα από παρουσίαση PowerPoint και ανοιχτό διάλογο, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του σχολείου και συζήτησαν τη σημασία του σεβασμού, της συνεργασίας και της υπευθυνότητας στη σχολική κοινότητα.
Μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία, οι μαθητές/τριες της Α΄ Γυμνασίου έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο νέο τους σχολείο με θετική διάθεση και χαμόγελο. Η δράση αποτέλεσε μια όμορφη αφετηρία για μια σχολική χρονιά γεμάτη νέες γνωριμίες, φιλίες, εμπειρίες και δημιουργικές συνεργασίες.
Υπεύθυνοι της οργάνωσης και υλοποίησης της δράσης ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Καραγιάννη Χριστίνα, Τελαλίδης Γεώργιος, Δαμπάλη Αναστασία, Δουίτση Μαρία, Κωτσοπούλου Ιωάννα, Μισκέτης Δημήτριος, Σταθοπούλου Κωνσταντίνα, Κατσανδρή Κατερίνα, Γυμνοπούλου Ελένη, Τσουκαλά Αιμιλία, Σπέρκου Άννα.
Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων
Η Διευθύντρια του 3ου Πειραματικού Γυμνασίου Φλώρινας
Χριστίνα Καραγιάννη












