Συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα με τον νεοτοποθετηθέντα Διοικητή του 1ου Συντάγματος Πεζικού «Σαγγάριος»

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, κ. Αθανάσιου Τάσκα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026, εθιμοτυπική συνάντηση με τον νεοτοποθετηθέντα Διοικητή του 1ου Συντάγματος Πεζικού «Σαγγάριος» Φλώρινας, Συνταγματάρχη Ανέστη Ανέστη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τάσκας συνεχάρη τον κ. Ανέστη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει το 1ο Σύνταγμα Πεζικού στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως σε μια περιοχή με ιδιαίτερο γεωστρατηγικό χαρακτήρα.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού «Σαγγάριος» ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την υποδοχή και τις θερμές ευχές, εκφράζοντας τη βούλησή του για συνέχιση της στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας με τις τοπικές αρχές, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική συνεργασία και τον κοινό στόχο των δύο πλευρών για τη διαφύλαξη των συνόρων και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σε μια περιοχή υψίστης εθνικής και γεωστρατηγικής σημασίας.