Ολοκληρώθηκε η διήμερη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας, διοργάνωσαν σε Φλώρινα και Αμύνταιο διήμερη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού, με την ευγενική υποστήριξη των δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου.

Η Κινητή Ομάδα Υγείας έφερε εις πέρας ένα ακόμα ταξίδι, αυτή τη φορά στην ακριτική Ελλάδα, συνεχίζοντας ακούραστα το μεγάλο ταξίδι της ενημέρωσης και της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού σε μία κοινή προσπάθεια για την αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού, σχετικά με αξία της πρώιμης και έγκαιρης ανίχνευσης του γυναικείου καρκίνου.

Η καμπάνια πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Αξιοσημείωτος ο αριθμός γυναικών όλων των ηλικιών που πλαισίωσαν την δράση, υποβλήθηκαν σε δωρεάν κλινική εξέταση μαστού από την έμπειρη ιατρονοσηλευτική ομάδα του Ε.Ε.Σ, όπου κρίθηκε αναγκαίο, συνταγογραφήθηκαν απεικονιστικές εξετάσεις (ψηφιακή μαστογραφία και υπέρηχος μαστού) και παράλληλα, πλήθος γυναικών, όλων των ηλικιών εκπαιδεύτηκαν στην αυτοεξέταση του μαστού με τη χρήση εκπαιδευτικών προπλασμάτων καθώς η αυτοεξέταση και η γνώση του φυσιολογικού μαστού σε κάθε άτομο αποτελεί θεμελιώδες βήμα για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Τη δράση, επιπλέον υποστήριξαν η νοσηλεύτρια και οι εθελοντές υγείας του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το έμψυχο δυναμικό της Κινητής Ομάδας Υγείας και του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας, αποστέλλουν το μήνυμα: «Ο προληπτικός έλεγχος και η έγκαιρη διάγνωση στον καρκίνο του μαστού σώζουν ζωές».Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση κυρίως των γυναικών για την αναγνώριση των παραγόντων κινδύνου και ο εντοπισμός των γυναικών υψηλού κινδύνου.

Σημαντική ήταν η δια ζώσης ενημέρωση του κοινού, με τη διανομή εστιασμένου φυλλαδίου για την σημασία της καλλιέργειας κουλτούρας πρόληψης, που αφορά στην αξία του προ συμπτωματικού προληπτικού ελέγχου, αλλά και στην γνώση για την ανάγκη τροποποίησης ορισμένων συνηθειών της ζωής, έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου ή να διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ