Σταύρος Παπασωτηρίου: «Ρύθμιση χρεών στους Δήμους με ευνοϊκούς όρους»

Κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς και την ενίσχυση των ΟΤΑ ο Βουλευτής Π.Ε Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε σχέση με την αναβάθμιση των συνοριακών σταθμών ο Σταύρος Παπασωτηρίου αναγνώρισε δημόσια την καθοριστική παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού Θ. Λιβάνιου για την ένταξη στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της κατασκευής οδού διασύνδεσης της νέας μεθοριακής διάβασης Λαιμού με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο στις Πρέσπες. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί το 2025 μαζί με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των μεθοριακών σταθμών Νίκης – Κρυσταλλοπηγής εξασφαλίζοντας τη γρηγορότερη πρόσβαση στα σύνορα και τον εκσυγχρονισμό των μεθοριακών εγκαταστάσεων στο νομό Φλώρινας.

Ο Σταύρος Παπασωτηρίου αναφέρθηκε επίσης στις χρηματοδοτήσεις των δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών που η νέα κυβέρνηση της ΝΔ ενέταξε σε αναπτυξιακά προγράμματα, αποδεχόμενη τις εισηγήσεις των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας. Σε αυτό το σημείο ο Σταύρος Παπασωτηρίου εξήρε τις τεκμηριωμένες προτάσεις των δήμαρχων Β. Γιαννάκη, Γ. Λιάση και Γ. Στεργίου στη βάση των οποίων δόθηκαν εγκρίσεις για έργα

αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές, ψηφιακού μετασχηματισμού δήμων («Smart Cities») αλλά και της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΔΑΜ).

Σε ό,τι αφορά ειδικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου ο Σταύρος Παπασωτηρίου υπογράμμισε ιδιαίτερα όσες ρυθμίζουν θέματα οφειλών προς τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα. Συγκεκριμένα με το άρθρο 25 εισάγεται η δυνατότητα ρύθμισης έως 60 δόσεις οφειλών προς δήμους και περιφέρειες που βεβαιώθηκαν μέχρι 31 Οκτωβρίου 2024. Ειδικά για τους ευάλωτους οφειλέτες, θεσπίζεται, επιπλέον, απαλλαγή από τόκους, πρόστιμα και προσαυξήσεις έως και 95%.

Επίσης με στόχο την διευκόλυνση των οφειλετών, στο άρθρο 26 του νομοσχεδίου παρέχεται για οφειλές άνω των 10.000 ευρώ προς δήμους ή νομικά τους πρόσωπα η πάγια δυνατότητα προσφυγής πολιτών και επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ