Διοργάνωση δράσης για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού από το Κέντρο Υγείας Φλώρινας

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός τύπος καρκίνου στις γυναίκες και αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ελλάδα το 2020, καταγράφηκαν περίπου 7.772 νέες περιπτώσεις και 2.000 θάνατοι από καρκίνο του μαστού. Η νόσος μπορεί να θεραπευτεί αποτελεσματικά, εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα.

Με αφορμή τον μήνα Οκτώβριο που έχει θεσμοθετηθεί διεθνώς ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, το Κέντρο Υγείας Φλώρινας με τις Μαίες του Δικτύου Μαιών-των της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας, διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρόνια, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ. στην Κεντρική πλατεία της πόλης της Φλώρινας (Πλατεία Γ.Μόδη).

Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση των γυναικών για τη σημασία του ελέγχου, της εκπαίδευσής τους στην αυτοεξέταση και της πληροφόρησής τους για το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου πρόληψης του καρκίνου «Φώφη Γεννηματά».

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Φλώρινας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ