PRESP’ART FESTIVAL 2024 ‘Missing Voices meet in Prespa’

Ένα διήμερο αφιερωμένο στην τέχνη και τη δημιουργική έκφραση διοργανώνει στις 12 και 13 Οκτωβρίου στην Πρέσπα, το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια μουσικής και πολυφωνικού τραγουδιού, κεραμικής,  ζωγραφικής, αφήγησης, αλλά και  κατασκευής νησίδων για τα πουλιά.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν και υπάρχει δυνατότητα δωρεάν κατασκήνωσης στο χωριό Μηλιώνας. Επίσης, για όλους τους συμμετέχοντες, υπάρχουν εκπτώσεις σε ξενοδοχεία και ταβέρνες.

Το βράδυ του Σαββάτου, στο χωριό Λαιμός μπροστά από το Δημαρχείο Πρεσπών, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το σχήμα Alexis Goudas & Abagar Quartet:

«Ήχοι από μπάντες του δρόμου στα Βαλκάνια και τις τσιγγάνικες γειτονιές, ethnic χρωματισμοί και αέρας μεσανατολίτικος. Ποιητικός λόγος, ιστορίες, φόρμες και σταθερά μοτίβα από το παραδοσιακό τραγούδι, την έντεχνη σκηνή και την μαγική πολυφωνία των μυστήριων φωνών της Βουλγαρίας. Ο Αλέξης Γούδας παρέα με τις  Αbagar Quartet, ένα διάσημο φωνητικό σύνολο από την Βουλγαρία, τον δεξιοτέχνη και διεθνώς αναγνωρισμένο Θάνο Σταυρίδη στο ακορντεόν και τον Χάρη Ευαγγέλλου, έναν νέο πολλά υποσχόμενο σολίστα στην τρομπέτα, μας συστήνουν ένα μοναδικό μωσαϊκό, με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Αλέξη Γούδα και του Θάνου Σταυρίδη, αγαπημένες διασκευές καθώς και επιλογές από το acapella ρεπερτόριο των folk τραγουδιών της Βουλγαρίας των Abagar Quartet.  Ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι που αποκαλύπτει τις βαθιές ρίζες που συνδέουν τους ποικίλους πολιτισμούς της Βαλκανικής χερσονήσου».

Επί σκηνής: Αλέξης Γούδας – Κιθάρα/ τραγούδι, Θάνος Σταυρίδης – Ακορντεόν, Χάρης Ευαγγέλλου – Τρομπέτα

Abagar Quartet: Hristina Valchanova (alto), Sofia Genova (alto), Stefka Budakova (mezzo soprano), Desislava Petrova (soprano), Momchill Genov (Conductor)

Δήλωση συμμετοχής για τα εργαστήρια: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSecZYEKy8W9oPtKMe1oPwjFXlPHcNOb2OenkUPdbr3MLOuohQ/viewform?usp=pp_url

Η δράση διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Πρεσπών και το Ινστιτούτο Γκαίτε και την υποστήριξη των εταιριών Κυρ-Γιάννη και Total Market. Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤ3 και ΕΡΤ Φλώρινας.

PRESP’ART FESTIVAL 2024 ‘Missing Voices meet in Prespa’ – Πρόγραμμα 

Σάββατο 12 Οκτωβρίου

10:00 – 11.00 Καλωσόρισμα και εισαγωγική κουβέντα για την έννοια των Missing Voices

11.30 – 15:00 Εργαστήρια στα χωριά των Πρεσπών (ζωγραφική, κεραμική, πεζοπορία/αφήγηση ιστοριών, κατασκευή νησίδων πουλιών)

17.00 – 19.00 Εργαστήρια στα χωριά των Πρεσπών (ζωγραφική, κεραμική, πεζοπορία/αφήγηση ιστοριών, μουσική/πολυφωνικό τραγούδι, κατασκευή νησίδων πουλιών)

19.30 ‘Open Space’ – βρισκόμαστε και συζητάμε για τις πρώτες εντυπώσεις μας

21:30 Συναυλία με τον Αλέξη Γούδα και το κουαρτέτο Abagar στο Λαιμό

Κυριακή 13 Οκτωβρίου

10:00 -14:00 Εργαστήρια στα χωριά των Πρεσπών (ζωγραφική, κεραμική, πεζοπορία/αφήγηση ιστοριών, μουσική/πολυφωνικό τραγούδι, κατασκευή νησίδων πουλιών)

15:00 – 17:00 Προετοιμασία της παρουσίασης των αποτελεσμάτων των εργαστηρίων και άλλων δράσεων της περιοχής

17:00 – 18.00 «Open Stage & Open Mic» Παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα των εργαστηρίων και των «Missing Voices of the region» (χαμένες φωνές της περιοχής)

18.30 Κλείσιμο και αναχώρηση

Καλλιτέχνες των εργαστηρίων: Μουσική: Αλέξης Γούδας, Θάνος Σταυρίδης, Χάρης Ευαγγέλλου, Τραγούδι: Hristina Valchanova (alto), Sofia Genova (alto), Stefka Budakova (mezzo soprano), Desislava Petrova (soprano), Momchill Genov (Conductor), Γνωριμία με τον χώρο (πεζοπορία): Γιάννης Ζιώγας, Story telling: Σοφία Ζουζέλη, Κεραμική: Στεφανία Βελδεμίρη, Ζωγραφική: Ελεάνα Μπάρμπα, Κατασκευή νησίδων πουλιών: Martina Peneva and Sara Ilievska

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ