Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Κύριο θέμα της συνάντησης η απολιγνιτοποίηση και η απόσυρση της λιγνιτικής μονάδας ΑΗΣ Μελίτης, καθώς και η αξιοποίηση του προσωπικού ώστε να μην υπάρξει νέο κύμα ανεργίας. Ο κ. Γιαννάκης άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των μελών της ΓΕΝΟΠ και ιδιαίτερα τα ζητήματα που προκύπτουν στην περιοχή από την απολιγνιτοποίηση.

Από την πλευρά του τόνισε για άλλη μια φορά το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο γίνεται η μετάβαση στη μετά λιγνίτη εποχή και τα προβλήματα ανεργίας, γήρανσης, μετανάστευσης και χαμηλής επιχειρηματικότητας της περιοχής. Όπως σημείωσε, απαιτείται ισχυρός συντονισμός ώστε οι υπηρεσίες μετάβασης και μετεκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού με τη δημιουργία θέσεων εργασίας να συμπεριλάβουν όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Παράλληλα δε, υπογράμμισε τη διάθεση της δημοτικής αρχής για στήριξη των εργαζομένων και όλων των κλάδων που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση, μέσω του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης και την εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτικών εργαλείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ