Σταύρος Παπασωτηρίου: «Σύσκεψη στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τους δημάρχους της Π.Ε Φλώρινας για νέα έργα e- Gov και κτηματολόγιο»

Σε σύσκεψη των δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Π.Ε Φλώρινας της Ν.Δ. Σταύρος Παπασωτηρίου.

Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν από πλευράς των δημάρχων Β. Γιαννάκη, Γ. Λιάση και Γ. Στεργίου θέματα περαιτέρω ανάπτυξης των πολιτοκεντρικών υπηρεσιών του Gov.gr με επίκεντρο τους δημότες και τις τοπικές οικονομίες. Ο αρμόδιος υπουργός Δ. Παπαστεργίου περιέγραψε τα σχέδια της κυβέρνησης για την λειτουργία και νέων καινοτόμων εφαρμογών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-Gov) σύμφωνα με την Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού αλλά και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών.

Ο Σταύρος Παπασωτηρίου έθεσε στον υπουργό το γενικότερο ζήτημα του χωρικού σχεδιασμού στο νομό που επηρεάζει και την εξέλιξη του έργου του Κτηματολογίου. Εξειδικεύοντας το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Αμυνταίου Γ. Λιάσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να ληφθεί υπόψη το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο του Αμυνταίου προκειμένου να διορθωθούν στο σύνολό τους οι εγγραφές του Κτηματολογίου για εκείνα τα γεωτεμάχια των οποίων τα όρια εμφανίζονται να μην συμπίπτουν με αυτά των υφιστάμενων κοινόχρηστων χώρων. Συζητήθηκαν επίσης θέματα ομαλής ολοκλήρωσης του έργου «Σύζευξις 1» και μετάβασης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών του Δήμου στο «Σύζευξις 2».

Ο δήμαρχος Γ. Στεργίου έθεσε υπόψη του Δ. Παπαστεργίου την πρόταση συμμετοχής του Δήμου Πρεσπών στο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού «Smart Cities». Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεσμεύθηκε να αντιμετωπίσει θετικά το παραπάνω αίτημα χρηματοδότησης προκειμένου και οι Πρέσπες να αποκτήσουν σύντομα αναβαθμισμένες υπηρεσίες  e-Gov βελτιώνοντας τη ποιότητα ζωής των δημοτών.

Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί το αρμόδιο υπουργείο και στο θέμα της κάλυψης του ακριτικού δήμου από σύγχρονα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, καθώς ο Δ. Παπαστεργίου αποδέχθηκε αίτημα του δημάρχου Πρεσπών να αναβαθμιστούν οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές στις συνοριακές περιοχές του νομού Φλώρινας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ