Ερώτηση Π. Πέρκα: Τιμωρούνται αντί να επωφελούνται οι πολυκατοικίες που έχουν εγκαταστήσει κοινόχρηστο σύστημα αντλίας θερμότητας

Ότι τιμωρούνται, αντί να επωφελούνται από την εγκατάσταση κοινόχρηστου συστήματος θέρμανσης με αντλία θερμότητας μέσω του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ 2020», επισημαίνουν με ερώτηση που κατέθεσαν οκτώ (8) Βουλευτές της Νέας Αριστεράς, με πρωτοβουλία της Βουλεύτριας Φλώρινας και Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Πέτης Πέρκα.

Τιμωρούνται διότι χρεώνονται για την κατανάλωση της αντλίας θερμότητας βάσει του επαγγελματικού τιμολογίου Γ21, με το οποίο τιμολογούνται οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών. Τιμολόγιο το οποίο είναι αρκετά ακριβότερο από το οικιακό.

Στοιχεία που έχουν καταθέσει ενοικιαστές ακινήτων πολυκατοικίας που είχαν την «ατυχία» να έχουν εγκαταστήσει κοινόχρηστο σύστημα θέρμανσης με αντλία θερμότητας πριν την ενεργειακή κρίση, δείχνουν ότι έφτασαν να πληρώνουν ακόμη και 602 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Υψηλότατες χρεώσεις που διατηρήθηκαν και τη χειμερινή περίοδο του 2023. Η χρέωση ρεύματος για την περίοδο 10/02/2023-09/03/2023 ήταν για παράδειγμα στα 268 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Ενώ ακόμη και σήμερα το Γ21 τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον μήνα Σεπτέμβριο είναι στα 171.40 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Για τους παραπάνω λόγους οι Βουλευτές ζητούν να μάθουν ρωτούν τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας εάν προτίθεται να προχωρήσει σε ειδική πρόβλεψη ώστε τα κοινόχρηστα συστήματα να μην υπάγονται σε επαγγελματικό τιμολόγιο, καθώς και αν προτίθεται ο ΔΕΔΔΗΕ να θεσπίσει κάποια διαδικασία ώστε οι πολυκατοικίες αυτές να μπορούν να υπάγονται σε οικιακό τιμολόγιο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ