Συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής του σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα έλαβε, με συνολική βαθμολογία 93/100,  την επίσημη έγκριση του Διαπιστευμένου Σχεδίου Δράσης «Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων (ΚΑ122)» του τομέα «ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» διάρκειας 18 μηνών, για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών με τίτλο «Πολιτισμός και Βιωσιμότητα στην Εκπαίδευση».

Το Erasmus+ είναι Ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνεργασίας σχολείων και εκπαιδευτικών επισκέψεων που αφορά στην εκπαίδευση εν γένει, στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών.

Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus+, οι μαθητές και οι  εκπαιδευτικοί μας θα αποκομίσουν τα οφέλη της συνεργασίας, της ομαδικής δράσης, της διαθεματικής και διεπιστημονικής προσέγγισης ποικίλων περιβαλλοντικών ζητημάτων και βιώσιμης ανάπτυξης. Επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους συμμαθητές και τους συναδέλφους τους από τα συνεργαζόμενα σχολεία και θα αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη ως προς τη βελτίωση της χρήσης της ξένης γλώσσας, καθώς θα υπάρχει συχνή επικοινωνία στην Αγγλική Γλώσσα. Ενισχύεται και διευρύνεται επίσης  η χρήση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινή διδακτική πράξη και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των εταίρων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Καπουλίτσας Αθανάσιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ