Μήνυμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά! Αυτή η χρονιά να είναι διεκδικητική, μαχητική, να είναι η χρονιά που θα εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες τόσο για τις συναδέλφισσες/φους, όσο και για τις μαθήτριες/τές μας!

Το καλοκαίρι που πέρασε το Υπουργείο επιδόθηκε σε ένα μπαράζ αυθαιρεσίας και εκφοβισμού: Με την καθοδήγησή του, μία σειρά από Διευθύνσεις παρέπεμψαν σε πειθαρχικό συναδέλφους/ισσες που συμμετείχαν στην Απεργία/Αποχή από την «αξιολόγηση» που κατηγοριοποιεί τα σχολεία μας και προχώρησαν σε συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, σωριάζοντας μαθητές σε τάξεις με πάνω από 25 μαθητές/τριες. Ταυτόχρονα, πλασάρει καινοτόμες προτάσεις: «ψηφιακό σχολείο» αντί για διορισμούς εκπαιδευτικών, «ψηφιακές πλατφόρμες αντι-bullying» αντί για διορισμούς και παρεμβάσεις ψυχολόγων, «πολλαπλό βιβλίο» για να αυξηθεί ο τζίρος σε εταιρείες αντί για προσεγμένες εκδόσεις επιστημονικών ομάδων και ενιαία εκπαιδευτική πολιτική.

Και βέβαια, προωθεί παραπέρα την αυτονομία του σχολείου – στην ουσία, το ξεπούλημά του: Αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς να κυνηγούν χορηγούς για να αγοράσουν πετρέλαιο για να θερμάνουν τις αίθουσες ή να εργάζονται υπό την απειλή της απόλυσης και των πειθαρχικών συμβουλίων. Κανένα ενδιαφέρον δεν έχει για τις πραγματικές ανάγκες του σχολείου:

  • Για τους εκπαιδευτικούς που μένουν στα αυτοκίνητά τους γιατί δε μπορούν να βρουν σπίτι, για αυτούς που κάνουν δεκάδες χιλιόμετρα καθημερινά με τεράστιο κόστος και κίνδυνο, για όσους βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους, ματώνουν οικονομικά για ένα ακόμα πτυχίο, πνιγμένοι σε φόρμες, portfolia και ατέλειωτη γραφειοκρατία μαζεύοντας μόρια για να εξασφαλίσουν μια θέση δίπλα στην οικογένειά τους κάποτε.
  • Για τους μαθητές που έχουν ανάγκη από ολιγομελή τμήματα, από τμήματα υποδοχής, ένταξης, ψυχολόγους, ειδικότητες και δασκάλους μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό.
  • Για τα κτίρια που καταρρέουν, χωρίς τεχνικούς ελέγχους, συντήρηση, θέρμανση.

Όλα αυτά είναι κόστος. Τα χρήματα μοιράζονται σε πολεμικές δαπάνες, φρεγάτες, επιχειρηματικούς ομίλους, φοροαπαλλαγές εφοπλιστών και μίζες…

Στον αντίποδα όλων αυτών, βρίσκονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί που αντιδρούν. Συμμετέχουν στην αποχή από την «αξιολόγηση» παρόλη την τρομοκρατία, καταθέτουν τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας παρόλη την παραπληροφόρηση, δίνουν το παρόν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας, με την παρουσία και την ψήφο τους στους συλλόγους και τις γενικές συνελεύσεις ανατρέπουν συμβιβασμένες συνδικαλιστικές φωνές και αναδεικνύουν το ταξικό, αγωνιστικό, μαχητικό κίνημα.

Εμείς, τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Φλώρινας, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Όσο και να καλλιεργείται η λογική της απογοήτευσης, του «όλοι ίδιοι είναι», του συμβιβασμού, της υποταγής, εμείς θα επιμένουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο σχολείο, δημόσιο και δωρεάν, για όλα τα παιδιά, με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εκπαιδευτικούς. Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στις συνελεύσεις των σχολικών σας μονάδων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φλώρινας. Για ό,τι ζήτημα σας απασχολεί μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Σεπτέμβρης 2024, Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Φλώρινας

aseflorinas@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ