Άλλο ένα περιστατικό όπου αρκούδες σπάσανε περίφραξη σε κοτέτσι και έπνιξαν κότες

Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα ακόμα περιστατικό, όπου αρκούδα ή αρκούδες – καθώς δεν έγιναν αντιληπτές – εισέβαλαν σε κοτέτσι και κατασπάραξαν κότες και κοτοπουλάκια. Το περιστατικό έγινε λίγες ημέρες πριν από αυτό του κ. Χατζή που σας παρουσιάσαμε (Τέσσερις αρκούδες εισέβαλαν σε αυλή σπιτιού στη Φλώρινα καταστρέφοντας την περίφραξη και θανατώνοντας οικόσιτα ζώα) στα μέσα Αυγούστου, σε κοτέτσι μονοκατοικίας στα περίχωρα της Φλώρινας, στα δύο χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Η αρκούδα εισέβαλε στο καλά περιφραγμένο κοτέτσι, ανοίγοντας πρώτα μία μεγάλη τρύπα και αφού διαπίστωσε πως οι υπόλοιπες κότες (κοτοπουλάκια) ήταν σε άλλη περίφραξη κολλητά, άνοιξε μια δεύτερη τρύπα από την άλλη μεριά για να εισέλθει και στον διπλανό χώρο! Οι κότες κοιμόντουσαν στον εξωτερικό χώρο, καθώς είναι καλά περιφραγμένος, όπως οι αντίστοιχοι που υπάρχουν στον ζωολογικό κήπο. Συνολικά θανατώθηκαν 18 κότες, οι περισσότερες εκ των οποίων φαγώθηκαν, καθώς στον χώρο βρέθηκαν μόνο πούπουλα και διαμελισμένα μέλη σκόρπια.

Όπως μας τόνισε ο ιδιοκτήτης, ήταν μια πρωτόγνωρη και σοκαριστική εικόνα αυτή που αντίκρισε το πρωί της επόμενης ημέρας, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό, στα 20 χρόνια που έχει το κοτέτσι στον συγκεκριμένο χώρο. Στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί στο σημείο και αλεπούδες, οι οποίες όμως δεν κατάφερναν να σπάσουν την περίφραξη. Τα δύο ανοίγματα που βρέθηκαν, φανερώνουν πως πρόκειται για μεγάλο σε μέγεθος ζώο.

Εβελίνα Αριστείδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ