Πρόσκληση
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ» σας προσκαλεί στο ρεσιτάλ
«Γιάννης Κωνσταντινίδης / Κώστας Γιαννίδης: ένας συνθέτης, δύο μουσικοί κόσμοι». Εξαιρετικά έργα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη ερμηνεύουν η μετζοσοπράνο Θεοδώρα Μπάκα και η πιανίστα Δόμνα Ευνουχίδου . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:00 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Φ.Σ.Φ. «Αριστοτέλης».
Με τιμή
Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Οκτάβα»
Συνδιοργάνωση: Δήμος Φλώρινας
Είσοδος: 5 €
Η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα
Η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και μελέτησε αρχικά τραγούδι με την Κίτσα Δαμασιώτη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Ανόβερου (Γερμανία). Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, λυρικά θέατρα της Γερμανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Αυστρίας, Ρωσίας, ερμηνεύοντας κυρίως ρόλους από το λυρικό ρεπερτόριο της εποχής του μπαρόκ και τον Μότσαρτ. Συμμετείχε σε πολυάριθμες διεθνείς μουσικές διοργανώσεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τραγουδώντας Παλαιά μουσική, Lied, έργα σύγχρονων δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια. Έχει συμπράξει ως σολίστ με όλα τα μεγάλα ορχηστρικά σύνολα της Ελλάδας, την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και με ορχήστρες εκτός Ελλάδας όπως: Φιλαρμονική Εταιρεία Βρέμης, Il Complesso Barocco (Alan Curtis), MusicAeterna (Θόδωρος Κουρεντζής). Συνεργάζεται συχνά με τα σχήματα Παλαιάς Μουσικής Ex Silentio (καλλιτεχνική διεύθυνση: Δ. Κούντουρας), Latinitas Nostra (Μάρκελλος Χρυσικόπουλος), Atalante (Erin Headley). Έχει συνεργαστεί με σύγχρονους Έλληνες συνθέτες (Γ.Ζερβός, Σ.Γυφτάκης, Γ.Κουρουπός, Έφη Μαρκουλάκη, Μ.Γρηγορίου, Ηλ. Ανδριόπουλος, Κ.Βήτα, Κ. Σελαμσής, Τ.Ρωσόπουλος). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του τρίο-σχήματος ΕΡΑΤΩ. Συμμετείχε σε ηχογραφήσεις έργων των Χαίντελ και Ντομ.Σκαρλάττι, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, αλλά και του Alan Curtis και σε ηχογραφήσεις ελληνικών λυρικών έργων όπως: Προσοχή, ο πρίγκηπας λερώνει! (Ν. Κυπουργού) και Ορφέας (Β. Κατσούλη). Η δισκογραφία της περιλαμβάνει ακόμα: έργα για φωνή και κιθάρα, μουσική της εποχής του Μεσαίωνα με το σύνολο Ex silentio, Θρήνους ιταλών συνθετών του 17ου αιώνα, ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και Το ημερολόγιο μιας γυναίκας (Χάνομαι Γιατί Ρεμβάζω).
Η πιανίστα Δόμνα Ευνουχίδου
Αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με άριστα και α΄ βραβείο (τάξη Α. Κοντού). Συνέχισε τις σπουδές της στην Εκόλ Νορμάλ (τάξη Ζαν Μπλανκάρ) και στο Κονσερβατουάρ του Παρισιού, απ’ όπου αποφοίτησε με α΄ βραβείο στο πιάνο και στη μουσική δωματίου (τάξη Άλντο Τσικκολίνι). Φοίτησε στη Μουσική Σχολή του Μονάχου και εργάστηκε σε σεμινάρια και θερινές μουσικές ακαδημίες με τους Πολλίνι, Ροστροπόβιτς, Τσελιμπιντάκε κ.ά. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και με τη Συμφωνική της Βουδαπέστης και της Κωνσταντινούπολης, τη Φιλαρμονική της Μαδρίτης, την Ορχήστρα Pro Musica της Οξφόρδης, τη Συμφωνική της Ραδιοφωνίας της Νοτιοδυτικής Γερμανίας, τη Συμφωνική του Μπάντεν Μπάντεν, τη Φιλαρμόνια του Λονδίνου κ.ά. Ως σολίστ έλαβε μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αθηνών, Σύμης, Πατρών, Ηρακλείου, Δημήτρια, Αιξ αν Προβάνς, Ντονάουεσινγκεν, Οχρίδας, Midem των Καννών κ.ά). Η δισκογραφία της περιλαμβάνει όλα τα έργα για πιάνο του Γιάννη Κωνσταντινίδη, αλλά και έργα του Αιμίλιου Ριάδη, του Μανώλη Καλομοίρη και του Μωρίς Ραβέλ. Έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει 40 κοντσέρτα και πολλά έργα για σόλο πιάνο από τον Μπαχ μέχρι σήμερα. Διδάσκει στο Μουσικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης και διετέλεσε διευθύντρια του Νομαρχιακού Ωδείου Φλώρινας (2007-2012). Συμμετέχει συχνά σε ελληνικές και διεθνείς επιτροπές διαγωνισμών. Έχει παίξει αποφασιστικό ρόλο στην οργάνωση νέων μουσικών θεσμών στη Βόρεια Ελλάδα: «Εβδομάδα Νέων Καλλιτεχνών», «Βαλκανική Εβδομάδα Νέων Καλλιτεχνών» και «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες», που διοργανώνει κάθε χρόνο η HELEXPO. Είναι ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου-HELEXPO Θεσσαλονίκης. Οργάνωσε το Φεστιβάλ «Μουσική στη Σαμοθράκη» και το Φεστιβάλ «Σεμινάρια μουσικής» στο Νυμφαίο. Το 1998 ίδρυσε το Piandaemonium, συγκρότημα δώδεκα πιανιστών σε έξι πιάνα, που ερμηνεύει κυρίως σύγχρονη μουσική και συνθέσεις γραμμένες ειδικά γι’ αυτό.