Έκθεση ζωγραφικής του Λευτέρη Κιούσση

Στη Φλώρινα, στις 26-28 Ιουνίου 2024, ο συντοπίτης μας, εικαστικός Λευτέρης Κιούσσης παρουσιάζει τη δουλειά του με τίτλο «Twenty Thousand Leagues Under the Cement», στο πλάισιο της συλλογικής έκθεσης τελειόφοιτων της Σχολής Καλών Τεχνών για το έτος 2023-2024.

Η έκθεση η οποία αποτελείται συνολικά από 12 ζωγραφικά έργα, παρουσιάζει έναν ολόκληρο κόσμο που ο καλλιτέχνης έχει στο μυαλό του και λειτουργεί ως ένα παράθυρο προς έναν κολοσσιαίο μπρουταλιστικό χώρο. Κάθε έργο λειτουργεί ως στιγμιότυπο στο φανταστικό ταξίδι ενός πλασματικού χαρακτήρα μέσα σε αυτό το παράξενο μέρος. Προσπαθώντας να βρει διέξοδο, ο χαρακτήρας συναντά υπόγεια ναυπηγεία, τεράστιες μονολιθικές κατασκευές, αυθαίρετα και σουρεαλιστικά πλάσματα. Πίσω από κάθε έργο κρύβεται μια πολύπλοκη ιστορία, η οποία, αν και έχει λειτουργήσει ως βάση, δεν περιορίζει τον θεατή στην ερμηνεία των έργων.

Το θέμα της δουλειάς του Λευτέρη Κιούση είναι η μεταποκαλυπτική καταστροφή του κόσμου μέσω της τεχνολογικής ανάπτυξης. Η πλοκή έχει επηρεαστεί κυρίως από το ιαπωνικό manga του Tsutomu Nihei με τίτλο «Blame!» το οποίο πραγματεύεται την μεταποκαλυπτική καταστροφή του κόσμου μέσω της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Τόπος: Κτήριο Αγίας  Όλγας, Φλώρινα

Ημ/νίες: 26-28 Ιουνίου 2024

Ώρες: 12.00-20.00