Προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, στην περιοχή NATURA Νυμφαίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιου Αμανατίδη, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων, αύριο Πέμπτη 13-06-2024 λόγω δείκτη επικινδυνότητας 3, στην περιοχή natura Νυμφαίου από τις 10:00 έως τις 22:00.

Η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων στην παραπάνω περιοχή δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται εκεί, αποκλειστικά για τη μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου.

Για κάθε παράβαση της απαγόρευσης της παρούσας απόφασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 129 του Ν 4926/2022.

Ο Δήμος Αμυνταίου, πιστός στη δέσμευσή του για την τήρηση των κανόνων πυροπροστασίας, προέβη πρόσφατα σε καθαρισμό του Περιαστικού Δάσους του Νυμφαίου, απομακρύνοντας εύφλεκτα υλικά, ξερά και σπασμένα κλαδιά, εγκαταλελειμμένες καυστές, αναφλέξιμες, εκρήξιμες ή εύφλεκτες ύλες και απορρίμματα.

Η αξία των δασών για τον άνθρωπο και το περιβάλλον είναι ανεκτίμητη και η προστασία τους είναι ευθύνη όλων μας.

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου