Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ωδείου Φλώρινας

Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει μια ξεχωριστή συναυλία, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ. στην Αίθουσα της Πινακοθήκης του Φ.Σ.Φ. “Ο Αριστοτέλης”. Στη Χριστουγεννιάτικη αυτή Συναυλία, θα ακουστούν έργα Dvorak, Haendel, Schubert, Franck, Purcell και Ριάδη, ερμηνευμένα από το κουαρτέτο “Αιμίλιος Ριάδης” και τη σοπράνο Βιολέττα Λούστα.

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων “Αιμίλιος Ριάδης” ιδρύθηκε το 2005 και πήρε το όνομά του από τον σπουδαίο Θεσσαλονικιό συνθέτη. Σήμερα θεωρείται από τα πιο δραστήρια και διακεκριμένα σύνολα μουσικής δωματίου στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους σολίστ αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές για την υψηλή δεξιοτεχνία του, τον ζεστό και ανθρώπινο ήχο του και την οξυδερκή ανάγνωση του κειμένου.

H φλωρινιώτισσα σοπράνο Βιολέττα Λούστα, απόφοιτος του Ωδείου Φλώρινας ως το πρώτο Δίπλωμα Μονωδίας, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών της με την διεθνούς φήμης σοπράνο Cheryl Studer, εμφανιζόμενη επανειλημμένως ως σολίστ με την ΚΟΘ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και την Λυρική Σκηνή Αθηνών συμπράττοντας με διάσημους μαέστρους.

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων “Αιμίλιος Ριάδης” απαρτίζουν οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης: Ανδρέας Παπανικολάου (βιολί) – Γιώργος Κουγιουμτζόγλου (βιολί) – Αλεξάνδρα Βόλτση (βιόλα) – Λίλα-Μυρτώ Μανώλα (βιολοντσέλο). Οι προσκεκλημένοι μουσικοί θα πραγματοποιήσουν παράλληλα και Σεμινάριο σε μαθητές του Ωδείου.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη για το κοινό. Μετά την έναρξη δεν θα είναι εφικτή η είσοδος στον χώρο.