Τελετή αδελφοποίησης του Σωματείου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ» Φλώρινας με τον Λαογραφικό Όμιλο «ΑΚΡΙΤΕΣ

Μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα και με την παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλου της Εκκλησίας π.Επιφάνειου ,και αντιδημάρχων πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης μεταξύ του Σωματείου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών “Λυγκιστές” Φλώρινας και του Λαογραφικού συλλόγου “Ακρίτες Γεριου” από την Κύπρο.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα των δυο Δήμων Φλώρινας και Γερίου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα και την παρακολούθησε πολύς κόσμος που καταχειροκρότησε τα χορευτικά συγκροτήματα από την Κύπρο και την Φλώρινα.
Εκ μέρους των “Ακριτών Γερίου ” ο πρόεδρος του συλλόγου Αργύρης Αργυρίου αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος αλλά και μεταξύ Φλώρινας και Γερίου αφού πέρσι πραγματοποιήθηκε αδελφοποίηση των δυο Δήμων.
Εκ μέρους των Λυγκιστών ο πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Κωσταντίνου αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο των δυο συλλόγων για την διάδοση των εθίμων και της πολιτιστικής κληρονομίας των 2 συλλόγων.

Αμέσως μετά υπογράφηκε παρόντος του Δημάρχου ως μάρτυρα η αδελφοποίηση των δυο συλλόγων και στην συνέχεια πραματοποιήθηκε αναπαράσταση των γαμήλιων εθίμων κατά την διάρκεια των Στεφανωμάτων από την τελετή στο γλέντι σε Φλώρινα και Κύπρο .