Προβολή της ταινίας «Η ανταρσία των ονείρων» του Παιδικού Κινηματογραφικού Εργαστηρίου του «Αριστοτέλη»

Προβολή της ταινίας «Η ανταρσία των ονείρων» του Παιδικού Κινηματογραφικού Εργαστηρίου του «Αριστοτέλη»
Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, και ώρα 7.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας – αίθουσα «Θόδωρος Αγγελόπουλος», θα γίνει η προβολή της ταινίας «Η ανταρσία των ονείρων» που δημιούργησε το Παιδικό Κινηματογραφικό Εργαστήρι του «Αριστοτέλη».

Η υπόθεση του έργου:

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν οι άνθρωποι. Κι από τότε που υπήρχαν οι άνθρωποι, υπήρχαν και τα όνειρα. Οι άνθρωποι ζούσαν στην γη, στον κόσμο της πραγματικότητας, ενώ τα όνειρα ζούσαν ψηλά στον ουρανό, στον κόσμο της φαντασίας, και το μόνο που ήθελαν ήταν μια μέρα να κατέβουν στην γη και να πραγματοποιηθούν, κάνοντας τους ανθρώπους χαρούμενους! Η πραγματικότητα όμως που κυρίευε την γη ήταν πολύ σκληρή και άδικη με τα όνειρα… Έτσι μια μέρα, η Ελπίδα, το πιο τολμηρό όνειρο, πρότεινε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να κατέβουν στη γη από μόνα τους, και να εκδικηθούν την πραγματικότητα! Έτσι βρίσκουν θάρρος και παίρνουν το μονοπάτι του αδύνατου και μετά από διάφορες περιπέτειες καταφέρνουν να φτάσουν στη γη. Πλέον δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να τα σταματήσει.

Έτσι, εισβάλλουν στην πραγματικότητα και την κυριεύουν. Οι άνθρωποι γίνονται χαρούμενοι και στην γη πια βασιλεύει η Αγάπη…»

Στο έργο παίζουν τα παιδιά του εργαστηρίου:

Φαίη Ακριτίδου – Νεφέλη Αλεξιάδου – Ελευθερία Αλεξίου – Χρήστος Αλεξίου – Θεόδωρος Γιαλαμάς – Σοφία Δαλάκη – Γιώργος Δαλάκης – Δημήτρης Δαλάκης – Νάσια Δάφκου – Δανάη Ζέγα – Μαρκέλα Καραμεσίνη – Γιάννης Μέλκος – Παναγιώτης Μέλκος – Κατερινα Σβαρνα – Γαβριέλα Σιάμκουρη – Δημήτρης Τόττης.

Διδασκαλία: Νικολέτα Αντωνίου, υπεύθυνη Παιδικού Κινηματογραφικού Εργαστηρίου «Αριστοτέλη».

Είσοδος ελεύθερη.

H ANΤΑΡΣΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ – official trailer: