ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΗΘΟΠΟΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΗΘΟΠΟΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ

 

Ο αγαπημένος ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης

σε σύντομη συνέντευξη για τις θεατρικές παραστάσεις  στην επαρχία

 

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 και ώρα 21:00 θα ανέβει στη σκηνή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, η θεατρική παράσταση ZERO

(THIS IS OUR YOUTH)   του KENNETH LONERGAN με τους Παναγιώτη Μπουγιούρη, Δημήτρη Λιακόπουλο και  Κατερίνα Δημητρόγλου, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη.

Το έργο αφορά στη νέα γενιά που μηδενίζει, αμφισβητεί,  χάνεται πολλές φορές στον κυκεώνα των ναρκωτικών ψάχνοντας εκεί νόημα και διέξοδο, αλλά δεν παύει τελικά να ελπίζει, γιατί ο θάνατος καραδοκεί και όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν στάχτη σε μια στιγμή.

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, πρωταγωνιστής του έργου, σε μια σύντομη συνομιλία  που είχαμε μαζί του, αναφέρει ότι το πιο σημαντικό μέρος του έργου, αφορά στη συναισθηματική αποξένωση των ανθρώπων! Το φόβο να αγαπήσουν και να αγαπηθούν και η αντικατάσταση της πραγματικής αγάπης με το κυνήγι του χρήματος!

Αναλυτικά μας είπε τα εξής:

  1. Ερώτηση: Πώς κρίνεις, με βάση την εμπειρία σου, το κοινό στην περιφέρεια με αυτό της Αθήνας; 

-Απάντηση:  πλέον οι αποστάσεις τόσο χιλιομετρικά όσο και καλλιτεχνικά έχουν εκμηδενιστεί! Νομίζω πλέον το κοινό είναι πλήρως ενημερωμένο και ξέρει πολύ καλά τι θέλει να δει!

  1. Ερώτηση:  Οι συνθήκες για μια παράσταση στην Περιφέρεια είναι ικανοποιητικές; Τι θα ήθελες να αλλάξεις για να γίνουν καλύτερες;

Απάντηση: Ένα καλά οργανωμένο θέατρο είναι πάντοτε σπουδαίο εργαλείο για τον ηθοποιό! Δε χρειάζονται πολλά, αλλά η οργάνωση είναι απαραίτητη!

  1. Ερώτηση:  Η τηλεόραση σ’ έχει βοηθήσει στην καθιέρωσή σου στο θέατρο; 

Απάντηση: Είχα την τύχη να συμμετέχω σε σειρές που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό! Αυτό σίγουρα βοήθησε να με γνωρίσει και να με αγαπήσει το ευρύτερο κοινό! Η θεατρική μου παρουσία όμως ξεκίνησε πολύ πριν το τηλεοπτικό μου ντεμπούτο, στο Εθνικό θέατρο που νομίζω έθεσε τις βάσεις για την θεατρική μου πορεία και τις επιλογές μου!

  1. Ερώτηση:  Γιατί επέλεξες ένα θέμα που αποτελεί το καρκίνωμα στη νεολαία; Δηλαδή τα ναρκωτικά και γενικότερα τη φτηνή ζωή χωρίς κόπο;  

Απάντηση: Αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι του έργου, το οποίο στις πιο πολλές στιγμές αποδίδεται με πολύ χιούμορ! Νομίζω ότι το πιο σημαντικό μέρος του έργου, αφορά στη συναισθηματική αποξένωση των ανθρώπων! Το φόβο να αγαπήσουν και να αγαπηθούν και η αντικατάσταση της πραγματικής αγάπης με το κυνήγι του χρήματος!

Εβελίνα Α.