Ημερίδα με θέμα: « Το διαδίκτυο σήμερα– Πλοηγηθείτε με ασφάλεια»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας και το Παράρτημα Φλώρινας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.), σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα:« Το διαδίκτυο σήμερα– Πλοηγηθείτε με ασφάλεια», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι ενημερωτικές ημερίδες από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιούνται ώστε να ενημερωθούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου αλλά και τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Οι ημερίδες πραγματοποιούνται από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η θεματολογία που αναπτύσσουν είναι:

  • η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
  • διαδικτυακή αποπλάνηση ανηλίκων
  • το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού,
  • εθισμός από το διαδίκτυο,
  • οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
  • απάτες μέσω διαδικτύου

Οι ημερίδες υλοποιούνται στο πλαίσιο ειδικότερων – καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης                                     ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Παντελής