ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ” ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ “ΑΝΑΤΟΛΙΑ”

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ”

ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ “ΑΝΑΤΟΛΙΑ”

 

Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν οι μαθητές του “Αριστοτελείου” με την επίσκεψη που πραγματοποίησαν, το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού κολλεγίου “Ανατόλια” στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπεύθυνος του ACT, κ. Ευριπίδης Κωνσταντινίδης, μετά την πρώτη παρουσίαση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των προγραμμάτων σπουδών στην Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του φροντιστηρίου μας απηύθυνε πρόσκληση στη διεύθυνση, για περαιτέρω επαφές και ενδεχόμενη συνεργασία.

Ανταποκρινόμενοι άμεσα, οργανώσαμε την εκδρομή με τα Λυκειακά τμήματα στο κολλέγιο όπου όχι μόνο ξεναγήθηκαν στις υποδομές του Campus (βιβλιοθήκη, αίθουσες μαθημάτων, αμφιθέατρο, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστίες, χώροι αναψυχής), αλλά ενημερώθηκαν αναλυτικότερα για τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές στην αγορά εργασίας Ελλάδας και εξωτερικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δια ζώσης δύο σεμινάρια (workshop), για τα οποία πήραν στο τέλος βεβαίωση συμμετοχής. Το πρώτο αφορούσε στη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος ως εργαλείου Marketing από τον υπεύθυνο του Career office, κ. Δημήτρη Διαμαντή· το δεύτερο με θέμα “Δημιουργικότητα και Δημιουργική Σκέψη ” εισήγαγε τα παιδιά στην κατανόηση των εννοιών βιωματικά με τη μέθοδο του Brainstorming, από τους φοιτητές στον τομέα Οικονομίας, Δημήτριο Χατζηγιαννόπουλο και Ανίτα Μπάλιου. Η φιλοξενία από την πλευρά του κολλεγίου ολοκληρώθηκε με την παράθεση γεύματος σε κλίμα χαλάρωσης και ευθυμίας.

Θα ήταν παράλειψη να μην απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στον κ. Ευριπίδη Κωνσταντινίδη για τη διαμεσολάβησή του για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης· επιπλέον,  να συγχαρούμε τους μαθητές μας για την ενθουσιώδη συμμετοχή και την άψογη συμπεριφορά που επέδειξαν. Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη και την επιβράβευση που εισπράττουμε από πλευρά τους κάθε φορά που διοργανώνουμε εκπαιδευτικές δράσεις τέτοιου περιεχομένου.

 

Η υπεύθυνη σπουδών

του “Αριστοτελείου”

                                                                                                                                                                                 Αρετή Δήμου