ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Την προγραμματισμένη προσκυνηματική τους εκδρομή στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, στην γραφική Περαία της Έδεσσας πραγματοποίησε ο Σ.Γ.Π.Φ. το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.

Μέλη και φίλες του Συλλόγου εκκλησιάστηκαν στον ευρύχωρο Ναό και άκουσαν στο κήρυγμα από τον εύγλωττο Αρχιμανδρίτη, για το θαύμα Κολλύβων, που έγινε στα χρόνια του Αυτοκράτορα Ιουλιανού. Ύστερα, μαζί με το πλήθος των προσκυνητών, γεύτηκαν την παραδοσιακή Ρεβυθάδα και τα νηστίσιμα συνοδευτικά, που τους πρόσφεραν οι ευγενικές κυρίες, μαζί με το καλωσόρισμα και τις ευχές τους. Εκεί, στον ανοικτό χώρο, φάνηκε η εργατικότητα, η συνεργασία και ο εθελοντισμός των κατοίκων του όμορφου παραλίμνιου χωριού, αλλά και η ευγένειά τους, να αναφέρουν και να ευχαριστήσουν ΟΛΟΥΣ τους χορηγούς της μεγάλης εκδήλωσης. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Ο άστατος καιρός δεν στάθηκε εμπόδιο στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, και παρουσιάστηκαν πολλά χορευτικά τμήματα, από τους Συλλόγους της περιοχής.

Η πόλη των καταρρακτών και της όμορφης φύσης, ήταν ο επόμενος σταθμός των γυναικών, που μαζί με τον καφέ του, χάρηκαν και το γκρίζο τοπίο που στολίστηκε πρώιμα από τις ανθισμένες αμυγδαλιές.

Γεμάτες από τη χάρη του Αγίου αλλά και από όμορφες εικόνες, γύρισαν στον καμπίσιο Παπαγιάννη, νωρίς το απόγευμα.

 

 

Για το Δ. Σ.

Η Πρόεδρος

Δινάκη Τάτου Γιασεμή