Γιώτα Γιάννα: Αυτό που κάνω το υπηρετώ και δεν το εξυπηρετώ. ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΓΕΡΑΣΑ!» η Φλώρινα είναι μια μεγάλη αγκαλιά που θα θυμάμαι πάντα.

Γιώτα Γιάννα: Αυτό που κάνω το υπηρετώ και δεν το εξυπηρετώ. ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΓΕΡΑΣΑ!» η Φλώρινα είναι μια μεγάλη αγκαλιά που θα θυμάμαι πάντα.

Μία από τις πρώτες φυσαρμόνικες στο μουσικό μας χώρο η Γιώτα Γιάννα, βρέθηκε στη Φλώρινα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2017» και μάγεψε κυριολεκτικά όσους και όσες την άκουσαν. Επιφυλακτική στην αρχή για το στόχο της συνέντευξης, μου εμπιστεύεται στη συνέχεια και απελευθερώνεται ξεδιπλώνοντας τη ζωή της. Η Γιώτα Γιάννα έπαιξε φυσαρμόνικα στο ίδιο πάλκο με μεγάλες φυσιογνωμίες όπως την Καίτη Γκρέυ, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τη Γιώτα Λύδια, τον Πάνο Γαβαλά, τον Μάνο Βαμβακάρη, τον Καρνέζη, τον Παπαδόπουλο, τον Μανώλη Αγγελόπουλο, τη Μαρινέλλα.

Αυθεντική και αποκαλυπτική η κα Γιώτα Γιάννα δεν δίστασε κοντά στα καλά να αναφερθεί και στα όσα δυσάρεστα της έχουν συμβεί στην καλλιτεχνική ζωή της. Έχει ιδιαίτερη αξία η απάντηση της σε ερώτηση μου για τις αντοχές της. «Αυτή η ώρα που τραγούδησα για μένα ήταν φύσημα της μύγας. Ο κ. Λιάνης φοβήθηκε μήπως με κουράσει όμως εγώ δεν κουράστηκα γιατί τραγουδάω με τη ψυχή και το μυαλό μου και όχι με την ηλικία μου. Είμαι πρώην αθλήτρια, έχω μια υγιεινή ζωή και αυτό που κάνω το υπηρετώ και δεν το εξυπηρετώ. ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΓΕΡΑΣΑ!»

Μαγεύτηκε από τους Φλωρινιώτες και τους ανθρώπους που συνεργάστηκε και τους χαρακτήρισε ως μια μεγάλη αγκαλιά που θα τη θυμάται πάντα. «Θα πίνω το κρασί σας απ’ το κτήμα ΑΛΦΑ και θα σας θυμάμαι πάντα με το στην υγειά σας».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ερώτηση: Πείτε για τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις των Πρεσπείων

Απάντηση: Η Φλώρινα με κράτησε ψηλά με όλη την καλοσύνη που την διέπει, μικρά, μεγάλα παιδιά αλλά και οικογένειες και ευελπιστώ ότι ήταν ένα καλωσόρισμα και μία αγκαλιά που θα θυμάμαι και θέλω να ξαναέρθω. Ο κ. Λιάνης με έφερε και είναι η αφετηρία στο δρόμο που χάραξε. Ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος μαζί με την κ. Χρύσα Μάντση με κάλεσαν και ελπίζω να τους έβγαλα ασπροπρόσωπους γιατί τραγούδησα μέσα από την καρδιά μου, οι άνθρωποι της Φλώρινας με τίμησαν και με εκτίμησαν και μακάρι να μπορούσα να πω άλλα τόσο τραγούδια για αντίο. Αυτό δεν το συναντώ συχνά διότι ο κόσμος συνηθίζει να καλεί τα μεγάλα ονόματα και ενώ εγώ δεν είμαι «μεγάλο όνομα», αυτό που κάνω το πιστεύω, το αγαπώ και το υπηρετώ με θέλξη και ηθικές γραμμές.

Ερώτηση: Ο κόσμος της πόλης μας ενθουσιάστηκε μαζί σας και ήταν απορίας άξιο από που αντλείτε τόση δύναμη και πως αντέχετε τόση ώρα να τραγουδάτε.

Απάντηση: Αυτή η ώρα που τραγούδησα για μένα ήταν φύσημα της μύγας.  Το γνωρίζει και ο Φαίδωνας Φερεντίνος ο οποίος είναι  πολύ καλός τραγουδιστής, καλό παιδί και καλός φίλος και η κόρη του Έλενα Φερεντίνου  η οποία τώρα ανοίγει τα φτερά της και την αγαπώ πολύ όπως και όλα τα νέα παιδιά. Ο κ. Λιάνης φοβήθηκε μήπως με κουράσει όμως εγώ δεν κουράστηκα γιατί τραγουδάω με τη ψυχή και το μυαλό μου και όχι με την ηλικία μου. Είμαι πρώην αθλήτρια, έχω μια υγιεινή ζωή και αυτό που κάνω το υπηρετώ και δεν το εξυπηρετώ. ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΓΕΡΑΣΑ!

Ερώτηση: Πόσα χρόνια ασχολείστε με το τραγούδι;

Απάντηση: Τη δεκαετία 1965-70 δεν τραγουδούσα, παίζω όμως φυσαρμόνικα και όπως είπε η Χρύσα Παπαιωάννου (μουσική παραγωγός) είμαι μέσα στους 5 καλύτερους. Ενώ είχα καλή φωνή προτίμησα τη φυσαρμόνικα και έπειτα ήρθε και το τραγούδι.

Ερώτηση: Ποιο ήταν το κίνητρο που σας οδήγησε στο τραγούδι αλλά και στη φυσαρμόνικα;

Απάντηση: Προφανώς είναι DNA. Είχα το χάρισμα και το αξιοποίησα. Κάθισα δίπλα σε καρέκλες μεγάλων φυσιογνωμιών όπως την Καίτη Γκρέυ, τον Τσιτσάνη, τη Γιώτα Λύδια, τον Πάνο Γαβαλά, τον Μάνο Βαμβακάρη, τον Καρνέζη, τον Παπαδόπουλο, τον Μανώλη Αγγελόπουλο, τη Μαρινέλλα. Ας πάμε και στο σήμερα όπου το τοπ συγκρότημα στην Ελλάδα «Μέλισσες» μπήκαν στο youtube και με άκουσαν αλλά και η Πάολα η οποία είναι εξαιρετική και πρώτο βιολί, με φώναξε να τραγουδήσω μαζί της, έδειξε ότι δεν έχει κόμπλεξ και το εκτίμησα πολύ αυτό, υποκλίνομαι, ο τρόπος της έκανε τον κόσμο να με προσεγγίσει.

Ερώτηση: Βγάλατε δίσκο το 2013;

Απάντηση: Ναι αλλά αυτός δεν ήταν ο πρώτος μου όπως ακούστηκε. Κάποια στιγμή με βρήκε και ο Γιώργος Χρονάς ένας αξιολάτρευτος άνθρωπος και αξιοπρεπής ο οποίος μου πήρε συνέντευξη χωρίς προσβλητικές ερωτήσεις και μου έκανε cd.

Ερώτηση: Γνωρίζουμε ότι έχετε πολλές επιτυχίες στη ζωή σας. τις αποτυχίες πως τις αντιμετωπίζετε;

Απάντηση: Με τα εσώψυχά μου και όσο βαθύ και αν είναι το ρήγμα εγώ θα πίνω καθαρό νερό για να μπορώ να ζω. Έχω δώσει και μια σχετική συνέντευξη στην Εύη Κυριακοπούλου.

Ερώτηση: Γνωρίζετε ότι φεύγοντας από εδώ αφήνετε τις καλύτερες εντυπώσεις στον κόσμο της Φλώρινας;

Απάντηση: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, να είστε καλά γιατί αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα που δεσπόζει στην καρδιά μου. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι πολύς κόσμος ήθελε να φωτογραφηθεί μαζί μου και δεν το περίμενα. Στη μουσική βραδιά παρατήρησα ότι ο Δήμαρχος Πρεσπών ενώ ήταν απασχολημένος με το κινητό του, μόλις βγήκα στη σκηνή, το άφησε αλλά και οι υπόλοιποι φορείς με παρακολούθησαν ως το τέλος. Φεύγω από τη Φλώρινα με τις καλύτερες αναμνήσεις γιατί με αγκαλιάσατε και αυτό οφείλεται στον κ. Λιάνη τον οποίο εκτιμώ πολύ. Θα πίνω το κρασί σας απ’ το κτήμα ΑΛΦΑ και θα σας θυμάμαι πάντα με το «στην υγειά σας

 


Εβελίνα Αριστείδου