Βράβευση του ποιητή Δημ. Δημόπουλου

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 18η απογευματινή στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, παρουσία εκπροσώπου του κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ , φορέων του δήμου και προσκεκλημένων

Η  Α Κ Α Δ Η Μ Ι Α

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΕΘΝΙΚΩΝ  ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ

τίμησε  με                       Β Ρ Α Β Ε Ι Ο

 

Το συνταξιούχο δάσκαλο και ποιητή κ.Δημ. Δημόπουλο , για το συνολικό του έργο.

Το λόγο πρώτος πήρε ο αιδεσιμιολογιότατος Dr Στεφανόπουλος Χαράλαμπος Πρωτοπρεσβύτερος και ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ και αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στους σκοπούς και τους στόχους της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ,  σε παγκόσμιο επίπεδο, του ελληνισμού. Ο δε αριθμός των μελών σ’ ολόκληρη την υφήλιο είναι 5.500.

Ακολούθως πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου, ο οποίος εξήρε το έργο της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του κ. Δημάρχου και τη στήριξή του στις όποιες εκδηλώσεις της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ. Στη συνέχεια το λόγο ανέλαβε ο κ. Παντελίδης  Αναστάσιος συνταξιούχος επιθεωρητής Δ.Ε., αντιπρόεδρος της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ και υπεύθυνος του ελληνισμού της Ευρώπης, όσον αφορά την ΑΚΑΔΗΜΙΑ .Ενώ ο υπεύθυνος της Βορείου και Νοτίου Αμερικής  κ. Δαμιανίδης Ναπολέων έκανε το φωτογράφο.

Η Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ κ. Ευδοκία Τσιαρσιώτου λογοτέχνιδα, αφού πήρε το λόγο , μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου μας κ. Βασίλη Ρωμούδη αναφέρθηκε  αποστήθους στις δραστηριότητες , που ανέπτυξε ο κ. Δημ. Δημόπουλος εντός της Ε.Σ.Λ.Ε. μια και είναι από τα πρώτα μέλη της και διάβασε ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα , τονίζοντας μάλιστα, πως ο κ. Δημ. Δημόπουλος είναι συνταξιούχος δάσκαλος, υπηρετεί όμως την πατρίδα από την σκοπιά την πολιτιστική , έχει εκδώσει 5 (πέντε) ποιητικές συλλογές, την ιστορική έκδοση <<ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Ο ΣΤΡΕΜΠΡΕΝΙΩΤΗΣ>>, την εθνική με δημοσιεύσεις των ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ της περιοχής Αμυνταίου.

Σήμερα ηγείται του <<ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ>> Αμυνταίου συμμετέχοντας ενεργά με ένστολους στις εκδηλώσεις του ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ( παρελάσεις, μνημόσυνα, εκδηλώσεις),Ασπρόγεια και Φούφα ΕΟΡΔΑΙΑΣ..

Η επίδοση του ΒΡΑΒΕΙΟΥ έγινε από τον αντιπρόεδρο της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ κ. Παντελίδη Αναστάσιο λόγω της ιδιότητάς του και υπευθύνου των χωρών της Ευρώπης.

Τέλος ο κ. Δημ. Δημόπουλος , αφού τους ευχαρίστησε για την τιμή που του έκαναν, αναφέρθηκε με λίγα λόγια  στο συνολικό του έργο μέχρι σήμερα, υποσχέθηκε δε , πως θα συνεχίσει να υπηρετεί την πατρίδα και τον πολιτισμό της με τον ίδιο , ίσως και περισσότερο ζήλο.

Η 6η ποιητική συλλογή είναι έτοιμη, όπως και <<ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ>>

Και τα δυο έργα αναβάλλονται λόγω της τεχνητής οικονομικής κρίσης, δεδομένου ότι όλες οι εκδόσεις του έγιναν ιδία δαπάνη. Αναφέρθηκε και στην ονομασία των Σκοπίων καταχειροκροτούμενος.

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε και ο λογοτέχνης κ. Ζουργός  Ισίδωρος  δάσκαλος εν ενεργεία  και δυο κοινωνικοί φορείς του ΔΗΜΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ..

Η όλη εκδήλωση διήρκησε 2,5  ώρες και η εκδήλωση τελείωσε.

                                                                         Αμύνταιο 1-10-2014