Χαιρετισμός του Βουλευτή Φλώρινας Σέλτσα Κωνσταντίνο για το άνοιγμα των σχολείων

Σέλτσας Κωνσταντίνος

Βουλευτής Φλώρινας

 

 

Σήμερα ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά. Εύχομαι να είναι γόνιμη  και δημιουργική για όλους  τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους. Καινούριοι στόχοι και όνειρα χαρακτηρίζουν το νέο ξεκίνημα, που στο τέλος της χρονιάς θα αποφέρει καινούριες γνώσεις, δεξιότητες και τη χαρά της δημιουργίας σε όλους.

 

Είναι ενθαρρυντικό ότι η Πολιτεία ανταποκρίνεται και φέτος με επιτυχία στις ανάγκες, έτσι ώστε οι Σχολικές Μονάδες να ανοίξουν στην ώρα τους με όλα τα βιβλία, όλους τους δασκάλους και καθηγητές στη θέση τους και με περισσότερους από 7.500 διευθυντές τοποθετημένους στα σχολεία τους από την 1η Αυγούστου, οι οποίοι αναλαμβάνουν τα νέα τους καθήκοντα μετά από αξιοκρατικές και αδιάβλητες διαδικασίες.

 

Η ιδιαίτερη πρόνοια για την ειδική αγωγή αποδεικνύεται με την τεράστια αύξηση των προσλήψεων προσωπικού στην Ειδική Αγωγή καθώς και για τα παιδιά των εργαζόμενων οικογενειών με τη γενίκευση του ολοήμερου σχολείου. Πολλά ολιγοθέσια σχολεία σαν και αυτά που έχουμε και στον ακριτικό μας Νομό, από φέτος γίνονται Ολοήμερα και με αναμορφωμένο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές των δυσπρόσιτων περιοχών να έχουν και αυτοί  πρόσβαση σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα.
Ο αυστηρός προγραμματισμός της Κυβέρνησης μας, υλοποιεί μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η οποία σταδιακά αναβαθμίζει το ρόλο του Δημόσιου σχολείου παρά τις δυσκολίες και σε σύγκρουση με διαπλοκές που τόσο μας βαρύνουν ως χώρα.

 

Θα πορευτούμε μαζί και αυτή τη χρονιά προκειμένου, στο πλαίσιο των καθηκόντων  και των δυνατοτήτων μας, να αντιμετωπίσουμε από κοινού και να δώσουμε λύσεις στα όποια προβλήματα παρουσιαστούν για να μην επηρεάσουν στο ελάχιστο την λειτουργία των σχολείων.
Καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.
Σέλτσας Κωνσταντίνος

 

10/9/2017