ΧΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

ΧΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

 

    Για μια περιοχή, κυρίως σαν τη δική μας, ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί είναι η επίσκεψη ενός Πρωθυπουργού. Και σ’ αυτό σταθήκαμε τυχεροί, αφού ο κ. Λιάνης  με το κύρος που διαθέτει, στα 28 χρόνια ζωής των εκδηλώσεων «Πρέσπες»,  έφερε  όλους τους Πρωθυπουργούς της χώρας μας  στη Φλώρινα και την Πρέσπα.  Και δεν αναφέρομαι για τις εκατοντάδες υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη που παρέλασαν.

   Πολλοί θα πούνε ότι οι επισκέψεις αυτές ήταν για τις εκδηλώσεις «Πρέσπες» και είχαν πολιτιστικό χαρακτήρα. Όμως ποτέ μια επίσκεψη Πρωθυπουργού για όποιον σκοπό και αν επισκεφθεί έναν τόπο δεν έχει και εξόχως πολιτικό χαρακτήρα.

   Στις φετινές εκδηλώσεις των Πρεσπών  ο Γιώργος Λιάνης για άλλη μια φορά μας έκανε ένα τέτοιο δώρο, μας έφερε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ένα δώρο το οποίο θα ήθελαν πολλές άλλες περιοχές.

    Κι όμως, οι εδώ τοπικοί άρχοντες δεν το αξιοποίησαν δεόντως με πρώτους και καλύτερους τον βουλευτή  Κώστα  Σέλτσα   και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Είχαν μια μοναδική ευκαιρία και φυσικά όλο το χρόνο να συζητήσουν τα οξυμένα προβλήματα της ΠΕ Φλώρινας και γιατί όχι να πάρουν και δεσμεύσεις σε κάποια απ’ αυτά από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

   Να επισημάνω  ότι δεν ήταν συνάντηση  «με τους αιρετούς εκπροσώπους του νομού» όπως αναφέρει   ο κ. Σέλτσας στο ΔΤ που εξέδωσε  αλλά με αιρετούς, γιατί μείνανε απέξω οι αγρότες, το ΕΒΕ, το Εργατικό Κέντρο, όπως αναφέρει επιγραμματικά ο γαλάζιος βουλευτής της ΠΕ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.  

   Δεν λέω καλή ήταν η συνάντηση με τους αυτοδιοικητικούς, όμως ο παλμός της οικονομίας και της ανάπτυξης βρίσκεται σ’ αυτό που αποκαλούν πραγματική αγορά. Τι θα πείραζε αν θα συναντιότανε επιπλέον με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Φλώρινας, το Εργατικό Κέντρο αλλά και με εκπροσώπους των αγροτών; Αυτοί δεν είναι οι μαζικότεροι φορείς που εκπροσωπούν την οικονομική δράση; Προς τι ο αποκλεισμός τους; Τι φοβήθηκαν άραγε;  Μήπως περιμένανε και αυτό να τους το οργανώσει  ο κ. Λιάνης; Γιατί ζήτημα κόπωσης του Πρωθυπουργού δεν υπάρχει, κι αυτό το απέδειξε στην Πρέσπα.

   Ο κακός χειρισμός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού από το πολιτικό του γραφείο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και  η παθητική στάση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, στέρησε ένα μεγάλο μέρος της τοπικής μας κοινωνίας να  ενημερώσει τον ίδιο τον κ. Τσίπρα για τα προβλήματα μας. Κι αυτό σίγουρα πάει πίσω την ανάπτυξη και τον τόπο μας.

   Στο μέλλον ας είμαστε προσεκτικότεροι.

 

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης