«ΦΛΩΡΙΝΑ: ΜΙΑ ΕΡΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

«ΦΛΩΡΙΝΑ: ΜΙΑ ΕΡΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο βουλευτής ΝΔ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, την Πέμπτη 28.12.2017, χαρακτηρίζοντας την περιοχή της ΠΕ Φλώρινας ως «Φλώρινα μια έρημος πολιτεία».

 

Συγκεκριμένα ο κ. Αντωνιάδης είπε:

«Ο νέος χρόνος εύχομαι να φέρει ειρήνη και δημιουργία σε όλο τον πλανήτη και το 2018 η Ελλάδα και η Φλώρινα μας να βρει το βηματισμό της. Και πιστεύω ότι θα τον βρει, γιατί θεωρώ ότι το 2018 θα είναι έτος εκλογών και αυτό το λέω για πρώτη φορά.

Πριν μπω στα ενδότερα, να πω ότι πάντοτε η συνέντευξη θα έχει δύο ενότητες, τα τοπικά θέματα και τα γενικότερα της πολιτικής που αφορούν ολόκληρη τη χώρα.

Θέλω να κάνω μια μικρή αναφορά στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής που είναι στην επικαιρότητα.

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Δυστυχώς για μας και η εξωτερική πολιτική πάει από το κακό στο χειρότερο. Και τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς όταν αυτή ασκείται ακόμη και από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον κ. Μπουτάρη, ο οποίος πρόσφατα κάλεσε τον πρωθυπουργό της FYROM για ρεβεγιόν και όταν ο ίδιος είχε πάει εκεί πέρυσι τέτοια εποχή και μπροστά του αποκαλούνταν το κρατίδιο των Σκοπίων Μακεδονία, χωρίς να υπάρχει από μέρους του καμιά αντίδραση. Μάλιστα και ο ίδιος το αποκάλεσε έτσι.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Θα ήθελα να αναφερθώ επίσης στο φιάσκο της επίσκεψης Ερντογάν, όπου κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψης του και αν κάποιος πίεσε για να γίνει αυτή. Κάτι τέτοιο θα φανέρωνε υποτέλεια και θα ήταν προσβλητικό και επικίνδυνο για τη χώρα. Και αν αυτό το προκάλεσε η ίδια ελληνική κυβέρνηση δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ήταν ο λόγος  της εσπευσμένης επίσκεψης του, όταν δεν υπήρχε τίποτα θετικό για τη χώρα μας. Απεναντίας αυτό που έχει μείνει ως απόσταγμα ήταν πριν ακόμα φτάσει ο Ερντογάν στην Τουρκία, ο υπουργός Παιδείας να μιλήσει για αλλαγή εκλογής του Μουφτή. Και τι σημαίνει αυτό, αυτό σημαίνει μια εξίσωση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Μουφτή της Θράκης.

ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΙΑ ΕΡΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Στα εντός τώρα, εάν θα μπορούσαμε να βάλουμε έναν τίτλο μετά από τρία χρόνια για όλη την Ελλάδα, κυρίως όμως για τη Φλώρινα, θα ήταν “Φλώρινα, μια έρημος πολιτεία”. Έχει επέλθει ερημοποίηση της περιοχής. Εδώ και δύο τρία χρόνια λέω ότι δεν εκτελείται κανένα έργο, ούτε μικρό ούτε μεγάλο. Απεναντίας επί τρία χρόνια χάνουμε συνεχώς σε όλα τα πεδία και παρόλα αυτά βλέπω ότι υπάρχει μία αδιαφορία εκ μέρους των κυβερνώντων γι’ αυτήν την κατάσταση, για τη μετανάστευση των νέων, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν δουλειά, όπου μπορούν να βρουν, κι όλα τα συναφή. Άρα λοιπόν, η Φλώρινα είναι μια ερημοποιημένη περιοχή με όλα τα δεινά που αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

 ΤΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ

Τελευταία ακούσαμε για το θέμα του ρυμοτομικού. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι επαίρονται από τη μεριά της κυβέρνησης για την έγκριση του ρυμοτομικού, το οποίο για να εγκριθεί θέλει τρεις μήνες, ενώ αυτοί έκαναν τρία χρόνια. Καταλαβαίνετε πόσο χαμηλά είναι ο πήχης και μάλιστα ένα ρυμοτομικό το οποίο αφορά μόνο επισκευές κτιρίων που έχουν σχέση με τα στατικά και κάποια άλλα και με τη θέρμανση και δεν αφορά το πιο βασικό αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει που είναι ρυμοτομικό της ευρύτερης περιοχής του πανεπιστημίου Φλώρινας για να μπορέσουμε αύριο να κτίσουμε δυο-τρία καινούρια κτίρια για να γίνει μια επέκταση σε σχέση με αυτό το οποίο γίνεται τώρα στην Κοζάνη. Άρα ουσιαστικά δεν έχουμε κάνει τίποτα.

ΗΔΕΗ

Ερχόμαστε τώρα στο θέμα της ΔΕΗ. Στην ομιλία μου για τον προϋπολογισμό ξεκίνησα καταγγέλλοντας ως εθνικούς μεσίτες ,μετά τους εθνικούς εργολάβους και καναλάρχες, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Σταθάκη , οι οποίοι πουλάνε τα πάντα της ΔΕΗ τζάμπα.

Είναι αυτοί που χαρακτήριζαν την πώληση της ως εθνικό έγκλημα και τώρα είναι αυτοί που κρύβονται. Εάν τελικά δεν είναι εθνικό έγκλημα και έκαναν μία λάθος πολιτική εκτίμηση, οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη, να παραδεχτούν το λάθος τους και να είναι εντάξει απέναντι στον κόσμο, ο οποίος θα κληθεί να τους κρίνει με βάση τις νέες τους θέσεις.

Κατά καιρούς έχω κάνει πάρα πολλές ερωτήσεις για το θέμα της ΔΕΗ και για το θέμα των Αναργύρων και των Βαλτόνερων. Ζήτησα ίση μεταχείριση όταν υπάρχουν φαινόμενα όπως η κατολίσθηση, ο σεισμός ,οι πλημμύρες  ό,τι  ισχύει για τα δεύτερα να ισχύει και για τα πρώτα. Δηλαδή και για την κατολίσθηση πάγωμα του ΕΝΦΙΑ ,πάγωμα των δόσεων στην εφορία , της ΔΕΗ και όλα τα συναφή.  “Φωνή βοώντος εν τη ερήμω”.

Αυτό όμως το οποίο μένει ως απόσταγμα είναι ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να κάνουμε αυτές τις συμφωνίες για πώληση διπλάσιων μονάδων της ΔΕΗ και να μην υπάρχει σχεδόν καμία αντίδραση από τη μεριά των τοπικών αρχόντων και των τοπικών παραγόντων και μέσα σε αυτούς περιλαμβάνουμε και τους βουλευτές και τους δημάρχους και τους Αντιπεριφερειάρχες και τους απλούς πολίτες και τους ανέργους  και  τους πάντες και ενώ φτάσαμε στο και πέντε δεν έχει ξεκινήσει  ακόμη από την πολιτεία , όπως είχε  δεσμευτεί ο κ. Σταθάκης διαβούλευση με τους τοπικούς παράγοντες, να δούμε έστω και τώρα τι μπορούμε να περισώσουμε.

Επανειλημμένα έχω φέρει το θέμα στην ολομέλεια και τις επιτροπές χωρίς αποτέλεσμα. Πρέπει να υπάρξει ενημέρωση για την αυριανή ημέρα στο τοπίο της ενέργειας στην περιοχής μας . Από την άλλη μεριά όμως κι εμείς ως τοπικοί φορείς οφείλουμε να αντιδράσουμε και επιτέλους να πιέσουμε να ξεκινήσει αυτός ο διάλογος, γιατί απ ‘ ότι φαίνεται η λέξη αυτή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των κυβερνώντων.

Στο θέμα του πανεπιστημίου ,που αναφέρθηκα προηγουμένως, να επαναλάβω ότι είναι μεγάλο πλήγμα για τα περιφερειακά  πανεπιστήμια ο νόμος Γαβρόγλου για τον οποίο δεν απάντησε ποτέ ο υπουργός και επιτρέπει με  15 χρόνια να φεύγουν οι καθηγητές και  αυτό φωτογραφίζει τη γυναίκα του γενικού του γραμματέα. Υπάρχουν ήδη 50-60 αιτήσεις και 200 στο σύνολο καθηγητές,  οι οποίοι ετοιμάζονται να μετακομίσουν στα πανεπιστημιακά κέντρα όπως είναι η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. Για το θέμα του πανεπιστημίου και της ΔΕΗ θα πούμε κι άλλα καθώς πρόκειται να γίνουν και κάποιες τοπικές συσκέψεις .

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Όσον αφορά τώρα το νοσοκομείο της Φλώρινας , επανειλημμένα τελευταία φέρνω το θέμα. Θέλουμε έναν δικό μας διοικητή, ο οποίος να ασχολείται μόνο με το συγκεκριμένο ζήτημα. Τ α προβλήματα του νοσοκομείου είναι πάρα πολλά . Δεν μπορώ βέβαια να πω ότι είναι 100% τα σφάλματα και οι ευθύνες της κυβέρνησης, γιατί σίγουρα υπάρχει και ένα θέμα γραφειοκρατίας στο συγκεκριμένο θέμα.

Εκείνο όμως το οποίο επιβαρύνει εξ ολοκλήρου την κυβέρνηση είναι ότι δεν δείχνει ενδιαφέρον για να επιλυθούν τα προβλήματα. Πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλίσουμε το μίνιμουμ της υγείας για τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι ζούνε στην εσχατιά της Ελλάδος.

ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ

Σχετικά τώρα με το θέμα της καταστροφής των φασολιών της Πρέσπας και των ροδάκινων της περιοχής του Αμυνταίου ,το οποίο έχω φέρει προσωπικά στον υπουργό Γεωργίας , δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη. Απεναντίας μάλιστα υπάρχει μια γενικότερη αδιαφορία για το πως οι άνθρωποι  που η παραγωγή τους  φέτος έχει φτάσει  περίπου στο μισό, καθώς το άλλο μισό έχει καταστραφεί, προσπαθούν να  βρουν έναν τρόπο για να αποζημιωθούν. Από αυτά από τους εκατοντάδες φόρους που περιέχει και ο φετινός προϋπολογισμός ,ο οποίος είναι ανάλγητος και αντιαναπτυξιακός θα αναφερθώ σε δυο-τρεις που έχουν άμεση σχέση με την περιοχή μας, όπως είναι το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο πλήττει τον Νομό μας άμεσα.

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Αυτοί, οι οποίοι κατηγορούσαν τον τότε πρωθυπουργό Σαμαρά, ότι είναι υπεύθυνος για το θάνατο των ανθρώπων από τα μαγκάλια, από τα 200 εκατομμύρια που έδινε 200 και κάτι η κυβέρνηση  Σαμαρά πέρυσι το κατέβασαν στα 110 και φέτος το κατέβασαν στα 58,δηλαδή στο μισό του μισού , στο ένα τέταρτο .Τώρα τελευταία μαθαίνω ότι δίνουν  κάτι ψίχουλα κάποια εκατομμύρια τα οποία περίσσεψαν  για να αυξήσουν την επιδότηση από 0,25 στα 0,35 λεπτά τα 25 λεπτά στα 35 λεπτά. Νομίζω εν πάση περιπτώσει και αυτά ακόμη αν δώσουν τα 55 εκατομμύρια θα γίνουν 65-70 δεν έχουν καμία σχέση με τα 200 εκατομμύρια τα οποία δίδονταν επί κυβέρνησης ΝΔ.

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Θα ήθελα τώρα να αναφερθώ και στο θέμα της Βεγορίτιδας που είναι σημαντικό για την περιοχή του Αμυνταίου. Κατ’ επανάληψη  έχω τοποθετηθεί ότι προέχει η προστασία της λίμνης. Αυτό είναι ξεκάθαρο και αυτή είναι πάγια άποψή μου. Από εκεί και πέρα έγινε μία σύσκεψη στη Βουλή στην αρμόδια επιτροπή είχα βγάλει δελτίο τύπου, γιατί αποκλείστηκαν οι αγρότες από την περιοχή, όπως επίσης αποκλείστηκαν όλοι όσοι έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη λίμνη Βεγορίτιδα όπως είναι οι ξενοδόχοι, οι ψαράδες και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες της περιοχής καθώς και οι αγρότες. Όταν κάνεις λοιπόν μια τέτοια σύσκεψη για τη Βεγορίτιδα οφείλεις να τους καλείς όλους , να ακούσεις την άποψη όλων.

Κανείς δεν κατέχει το μονοπώλιο της αλήθειας ή της ευαισθησίας απέναντι στη λίμνη και εν πάση περιπτώσει αν κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι μία επαγγελματική ομάδα θέλει να βλάψει τη λίμνη δεν την αφήνεις απ’ έξω, τη φέρνεις μέσα της εξηγείς και έχω κατ επανάληψη πει στους αγρότες ότι το συμφέρον τους είναι να υπάρχει λίμνη . Και τους εξηγείς λοιπόν ότι η λίμνη θα υπάρχει και ότι φωνάζουμε τους ειδικούς , τους τεχνοκράτες ,τους περιβαλλοντολόγους και όσους έχουν σχέση και βρίσκουμε τη χρυσή τομή της συνύπαρξης της λίμνης με όλο το οικοσύστημα και με όλους τους επαγγελματίες της περιοχής .

Αυτό που είναι όμως απαράδεκτο είναι να αποκλείεις συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και να λειτουργείς με δυο-τρεις ανθρώπους τους οποίους θεωρείς δικούς σου για διάφορους λόγους προφανώς κομματικούς ίσως και κάποιους άλλους. ‘Έρχομαι λίγο στα ζητήματα εθνικού περιεχομένου.

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Πολύ σύντομα είχα αναφερθεί σε αυτά στην τοποθέτησή μου για τον προϋπολογισμό. Αναφέρθηκα στο θέμα της συμπεριφοράς του τρίτου στη σειρά πολιτειακού παράγοντα που είναι ο πρόεδρος της Βουλής στο ότι επέτρεψε στον Ρουβίκωνα  αφενός να φύγει και αφετέρου όταν η αστυνομία συνέλαβε κάποιους από τους εισβολείς στη διαδρομή για την ΓΑΔΑ ή όπου αλλού τους πήγαιναν τα κτίρια της αστυνομίας με παρέμβαση τηλεφωνική του κ. Βούτση όχι μόνο τους απελευθέρωσαν, αλλά απαίτησε και να τους φέρουν έξω από τη Βουλή από εκεί που τους συνελάμβαναν. Επίσης, αναφέρθηκα και στο θέμα της παρουσίας του συγγενικού προσώπου του προέδρου της Βουλής και συγκεκριμένα του γιου του  να υποδέχεται και να επευφημεί τον αρχιδολοφόνο  Κουφοντίνα, ο οποίος βαρύνεται  με 11 δολοφονίες χωρίς ο ίδιος να  έχει πάρει θέση. Πρόκειται για ένα θέμα αμιγώς πολιτικό το οποίο έπρεπε να καταδικάσει.  Δεν μπορεί λοιπόν ο πρόεδρος της Βουλής να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, όπως επίσης είναι τρομακτικό ότι με αυτή την κυβέρνηση ο αρχιδολοφόνος  βγήκε να πιεί το καφεδάκι του και το τσιπουράκι του με τους φίλους του να τον επευφημήσουν και να βγει ως ένας κοινωνικός ήρωας όπως θέλουν να τον ονομάσουν . Επίσης, είναι απαράδεκτος και το αναφέρω επειδή έχει σχέση με την περιοχή μας, ο νόμος Παρασκευόπουλου με τον οποίο απελευθερώθηκαν οι φυλακές από μικρούς και μεγάλους απατεώνες και έχουμε και κρούσματα ληστειών για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και στη Φλώρινα. Υπήρξαν κάποιες μικρές επιτυχίες της αστυνομίας, αλλά απ ότι βλέπω εξακολουθούν να υπάρχουν αυτά τα κρούσματα. Δεν επιτρέπεται, ειδικά στη Φλώρινα με τόσους αστυνομικούς  να υπάρχουν κρούσματα ληστείας και γενικότερα όμως σας λέω ότι υπάρχει μία μάστιγα στην Αθήνα, στο μετρό , στους σταθμούς λεωφορείων , στις λαϊκές , στις πλατείες.

Η ΠΩΛΗΣΗ ΟΠΛΙΣΜΟΥ

Ένα άλλο τραγελαφικό και αντιφατικό είναι ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πουλάνε όπλα στη Σαουδική Αραβία και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν εμπάργκο. Οι μεν πουλάνε όπλα οι άλλοι άρνηση .

Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

Περνάμε τώρα στο θέμα της τηλεθέρμανσης , το οποίο είναι μείζονος σημασίας για την περιοχή μας. Έχει καθυστερήσει πάρα πολύ και περιμένω την απάντηση του υπουργού για το που πήγαν τα χρήματα, τα 50 εκατομμύρια και εάν ο εργολάβος πληρώνεται κανονικά. Εάν λοιπόν δεν μπορούν να συμβαίνουν και τα δύο εάν ο εργολάβος πληρώνεται κανονικά και δεν υπάρχει πρόβλημα στην πληρωμή, τότε υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του εργολάβου . Εάν ο εργολάβος δεν πληρώνεται κανονικά τότε υπάρχει πρόβλημα στην πολιτεία και στην κυβέρνηση .Τι από τα δύο συμβαίνει; Γιατί το αποτέλεσμα είναι ότι βρισκόμαστε εκτός χρονοδιαγράμματος εξαιρετικά επικίνδυνα. Έπρεπε να είμαστε στο 60% με 70% των εργασιών και δεν είμαστε ούτε στο 20%. Περιμένω μία απάντηση για να δω αν αυτό το θέμα θα έρθει στη Βουλή για συζήτηση.

 

ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Επίσης, ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι το θέμα των πολυτεκνικών επιδομάτων. Σε μία Ελλάδα που σβήνει το δημογραφικό είναι η πυρηνική βόμβα μαζί με την ανάπτυξη που δεν υπάρχει. Και μαζί με το ότι περίπου 3 εκατομμύρια είναι οι συνταξιούχοι, όσο είναι περίπου το εργατικό δυναμικό, είναι πολύ επικίνδυνο να κόβεις τα επιδόματα τα πολυτεκνικά όταν η Ελλάδα έχει ανάγκη από ανανέωση του πληθυσμού της .

Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Είχε χτιστεί ένα μανιφέστο με το θέμα της φοροδιαφυγής στα καύσιμα υπολόγιζαν γύρω στο 1,5 δις και στο θέμα των ληστών τύπου μπόγιαν στις ελβετικές τράπεζες και στους άλλους παραδείσους .Δυστυχώς όλα αυτά τα τρία χρόνια τα χρήματα τα οποία πήραν είτε από τη φοροδιαφυγή των καυσίμων που αν έχετε παρατηρήσει το τελευταίο ένα με ενάμιση χρόνο ειδικά για τα καύσιμα δεν ακούγεται τίποτα γιατί πίσω από τα καύσιμα κρύβονται ισχυρότατα συμφέροντα .

ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ

Η κυβέρνηση λοιπόν αυτή είτε τα έχει βρει υπογείως είτε έχει συμβιβαστεί οικονομικά με τα συγκεκριμένα συμφέροντα και αυτό είναι το πιο πιθανό. Κατά 99% ισχύει αυτό ειδάλλως επιδεικνύει μια απίστευτη ανικανότητα για τις λίστες με τους φοροφυγάδες του εξωτερικού ήδη από τέλη του ’17 αρχίζουν και διαγράφονται οι παρανομούντες του ΄11 και κάθε χρόνο θα πάμε και στον επόμενο χρόνο. Θα ολοκληρώσω λέγοντας ότι υπήρχε μία πολύ μεγάλη διαμάχη στη Βουλή στα ΜΜΕ και στα πάνελ σχετικά με τα υπερπλεονάσματα . Όταν επρόκειτο να τα περάσει αυτά η κυβέρνηση είχε υποστηρίξει ότι για κάθε ένα εκατομμύριο πλεόνασμα θα δίνεται και ένα εκατομμύριο παροχές και έλεγαν οι άλλοι « μα τότε γιατί, υπάρχει λόγος να έχουμε  πλεόνασμα για να δώσουμε παροχές ; Γιατί να φορτώνουμε τον κόσμο με φόρους ;».  Και ισχύει αυτό το οποίο έλεγε σύσσωμη η αντιπολίτευση, ότι μόνο εφόσον υπερβαίνεις το πλεόνασμα αυτό το οποίο προβλέπεται, αυτά που περισσεύουν μπορούν να μοιραστούν . Τελικά ισχύει αυτό που λέει η αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει . Ούτε καν ζήτησε συγνώμη για όλα αυτά τα ψέματα, τα οποία έλεγε.

ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ολοκληρώνω λέγοντας ότι για την Ελλάδα μονόδρομος για την έξοδο από την κρίση είναι μόνο να αγκαλιάσουμε τις επιχειρήσεις και το επιχειρείν κάτι το οποίο εχθρεύεται η κυβέρνηση. Έχουμε ένα πτωχευμένο δημόσιο, έχουμε 3 εκατομμύρια περίπου συνταξιούχους ,1.200.000 ανέργους και αυτοί οι οποίοι δουλεύουν είναι  3.500.000. Και εάν σκεφτείτε ότι από αυτά τα περίπου 3.500.000 το 1 εκατομμύριο και κάτι είναι αυτοί οι οποίοι δουλεύουνε για 500-600 ευρώ καταλαβαίνετε ότι τα ταμεία τα συνταξιοδοτικά ταμεία δεν παίρνουν χρήματα για να μπορούν να πληρώνουν τις συντάξεις και η κατάσταση είναι τραγική. Η μόνη λύση είναι να υπάρξει ανάπτυξη μεγάλη τουλάχιστον 3%  με 3,50 % για τουλάχιστον 3-4 χρόνια και αυτό θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί, γιατί έχει συμπιεστεί πάρα πολύ η οικονομία της χώρας και δυστυχώς αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί τα 4-5 μεγάλα αναπτυξιακά έργα τύπου ελληνικού τα οποία έχει αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έχει φέρει ούτε ένα καινούριο, μια καινούρια επένδυση και η κατάσταση είναι τραγική .Ευελπιστώ ότι το 2018 θα είναι ένα έτος εκλογών ότι θα βγει η ΝΔ , η οποία έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Θα στηρίξει τις επιχειρήσεις , θα φέρει νέο πλούτο και από αυτό το νέο πλούτο  θα μειωθεί η ανεργία και θα πληρώνονται οι μισθοί  και οι συντάξεις όλων των Ελλήνων» .