Υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας ο Παντελής Αργυριάδης

Φίλες και φίλοι,

Τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα συναντώ συνανθρώπους μου σκυμμένους… Βλέπω την αγωνία ζωγραφισμένη στα μάτια τους… Βλέπω τα σπίτια να χαρακώνονται… Μυρίζω την αιθάλη στον αέρα… Νιώθω ότι η ελπίδα άρχισε να ραγίζει.

Μέσα στις συλλογικότητες που ζω και κινούμαι, συναποφασίσαμε να αντιδράσουμε. Να ανοίξουμε έναν ακόμη πλατύτερο κύκλο διαλόγου και δράσης. Να μιλήσουμε με το σύνολο της κοινωνίας. Να ακούσουμε και να κουβεντιάσουμε, για να συνδημιουργήσουμε το κοινό μας μέλλον.

Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου θα είμαστε παρόντες. Γιατί είναι πάνω απ’ όλα μια μάχη για την επιβίωση της ίδιας της Φλώρινας, μάχη για την αυτοδιοίκηση και την αναγέννησή της. Είναι μια μάχη, για να ανατραπούν οι πολιτικές των μνημονίων που εξοντώνουν την κοινωνία και καταστρέφουν τη χώρα. Είναι μάχη, για ν’ ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας, για τη μεγάλη αλλαγή στο Δήμο Φλώρινας.

Θέλω και θέλουμε τη Φλώρινα “πόλη των Τεχνών” και το Δήμο Φλώρινας ανοιχτό και δημοκρατικό, με διαφάνεια, αυτοτέλεια και κοινωνική συμμετοχή. Ένα Δήμο ισότιμο εταίρο του κεντρικού κράτους, πρωτεργάτη της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ένα Δήμο κοιτίδα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και έκφρασης.

Για τους λόγους αυτούς απευθύνουμε ένα πλατύ και ενωτικό κάλεσμα στους ανένταχτους δημιουργικούς πολίτες, στις συλλογικότητες και σε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις που σέβονται τη Δημοκρατία, στην πρώτη δημόσια παρουσίαση της Δημοτικής Κίνησης Ενεργών Πολιτών, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ., στο café “Οδός Ονείρων”.

Για να σπάσουμε την αμήχανη σιωπή της Φλώρινας και να ξαναρχίσει επιτέλους να ονειρεύεται….

Παντελής Αργυριάδης,

Καρδιοχειρουργός,

Υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας