ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ – ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σχετικά με την άρνηση της κ. Νικοπούλου να παραλάβει τιμητική πλακέτα σε εκδήλωση της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης, ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο σύντομο χαιρετισμό μου εξήρα την προσπάθεια και το αγώνα της κ. Νικοπούλου παρά τις διαφοροποιήσεις και τις διιστάμενες απόψεις ακόμα και της Δ.Ο.Ε., γιατί πιστεύω, ότι τα κίνητρά της έχουν καλές προθέσεις.

Ταυτόχρονα, πιστεύω, στο απόλυτο δικαίωμα της να επιθυμεί ή όχι, τη συναναστροφή της με τον πολιτικό κόσμο και να μη θέλει να παραλάβει μια τιμητική διάκριση από τα χέρια ενός Βουλευτή.

Να υπενθυμίσω όμως, ότι δεν επέλεξα εγώ να τη βραβεύσω αλλά οι διοργανωτές, οι οποίοι μου ζήτησαν να επιδώσω τη διάκριση.

Γι’ αυτό και σεβόμενος την εκδήλωση και την άποψή της δεν έδωσα συνέχεια στο θέμα.

Επειδή, βεβαίως, η αντίδραση της συγκεκριμένης κυρίας, δεν αφορά το πρόσωπό μου αλλά την άποψη που έχει για τις αποφάσεις της Ελληνικής Βουλής, η ιστορία θα κρίνει εάν οι αποφάσεις του τελευταίου έτους θα βοηθήσουν την πατρίδα να σταθεί στα πόδια της.

Οι εύκολες λύσεις, τα μεγάλα λόγια και ο λαϊκισμός οδήγησαν το λαό και την πατρίδα μας στη δεινή θέση που βρίσκεται.

Κρίνονται λοιπόν, και ο ρόλος του πολιτικού και ο ρόλος του εκπαιδευτικού.

Ας γνωρίζει όμως, ότι κρίνεται ταυτόχρονα και ξεχωριστά από το επάγγελμα ή την ιδιότητα, ο χαρακτήρας, η συμπεριφορά και η ευπρέπεια του καθένα μας.

Μπροστά στην εφήμερη δόξα των ¨ηρώων¨ του λαϊκισμού, επιλέγω το σεβασμό σε όλους τους πολίτες, οποιαδήποτε άποψη και να έχουν, δίνοντας τη μάχη στο πλευρό του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την Ελλάδα του αύριο».

 

 Από το Πολιτικό Γραφείο