Συνάντηση Διοικητικής επιτροπής επιμελητηρίου Φλώρινας με θεσμικούς φορείς Φλώρινας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

Τον Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητο και τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο τους ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης με τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Τάσο Καραμήτσο και τον Οικονομικό Επόπτη κ. Γιάννη Γαζέα την Παρασκευή 05 Ιανουαρίου 2018.

Και στις δύο συναντήσεις επικράτησε ευχάριστο κλίμα, διάθεση συνεργασίας και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περιοχή μας.

Με τον Μητροπολίτη συζητήθηκαν η υποβάθμιση των υποδομών στον τόπο μας, η μεγάλη ανεργία καθώς και η μετανάστευση των νέων μας στο εξωτερικό για εργασία. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε τη συνδρομή του Μητροπολίτη στην προσπάθεια για την ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων και την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. Ο Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος έθεσε το θέμα της λειτουργίας καζίνου στη Φλώρινα και ζήτησε από τον Πρόεδρο κ. Σαπαλίδη τη λήψη απόφασης από Δ.Σ του Επιμελητηρίου για το θέμα αυτό.

Με τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο συζητήθηκαν η υφιστάμενη κατάσταση στην ΠΕ Φλώρινας, η εκροή συναλλάγματος στη γειτονική χώρα FYROM καθώς και οι προσπάθειες του Επιμελητηρίου για την αντιστροφή του κλίματος. Ο κ. Σαπαλίδης ζήτησε τη στήριξη του Δημάρχου στο διεκδικητικό πλαίσιο που έχει θέσει το Επιμελητήριο, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας. Ακόμα, συζητήθηκαν κοινές δράσεις Επιμελητηρίου και Δήμου Φλώρινας, συνεργασία του Επιμελητηρίου με την ΑΝΦΛΩ για την εκπόνηση μελετών για το χερσαίο λιμάνι, το διαμετακομιστικό κέντρο εμπορίου, την ειδική ζώνη με την FYROM, την ειδική Βαλκανική ζώνη ελεύθερου εμπορίου.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φλώρινας πρόκειται να συνεχίσει τις συναντήσεις με όλους τους θεσμικούς φορείς ώστε να υπάρξει ενότητα και συμβολή όλων των τοπικών δυνάμεων για αλλαγή του κλίματος στην επιχειρηματικότητα προς όφελος του συνόλου της τοπικής μας κοινωνίας.

 

Φλώρινα, 16-01-2017

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ