ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ για την βιωσιμότητα και εύρυθμη λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου

Η Ερώτηση που ακολουθεί κατατέθηκε και έλαβε αρ. πρωτ. 3745-7/3/2016 από το αρμόδιο Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Βιωσιμότητα και εύρυθμη λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου, ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς παρέκκλισης σύμφωνα με τους νέους περιβαλλοντικούς όρους που απορρέουν από τις καινούριες Ευρωπαϊκές οδηγίες.

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, ο ΑΗΣ Αμυνταίου έχει μπει σε καθεστώς παρέκκλισης λόγω των νέων  οδηγιών της Ε.Ε για περιβαλλοντικούς όρους.

Κατόπιν των ανωτέρω

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Ποια θα είναι η πορεία της εύρυθμης λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου σε συνάρτηση με τη λειτουργία του ορυχείου Αμυνταίου, στο οποίο υπάρχει πλήθος αποθεμάτων υψηλής ποιότητας λιγνίτη; Πώς σκοπεύει το υπουργείο να αντιμετωπίσει το θέμα της αποθείωσης (ξηρή ή υγρή) και με τι πόρους; Εννοούμε την υγρή αποθείωση για καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.
  2. Τι θα συμβεί με το προσωπικό του ΑΗΣ Αμυνταίου και του Ορυχείου Αμυνταίου, η λειτουργία των οποίων είναι αλληλένδετη, βάση του καθεστώτος  που βρίσκεται ο ΑΗΣ  ( σεβαστός αριθμός εργαζομένων)
  3. Τι θα συμβεί με τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στον Δήμο Αμυνταίου και τον Δήμο Φιλώτα καθώς επηρεάζεται άμεσα από το καθεστώς που βρίσκονται οι μονάδες.

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Αντωνιάδης Γιάννης