ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στις 30/10/ 17 αποδείχτηκε για πολλοστή φορά ότι  παράταξη  του κ. Δημάρχου είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει  τα καθημερινά προβλήματα των Δημοτών μας. Πολύ περισσότερο να σχεδιάσει να προγραμματίσει και να υλοποιήσει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα έργα.
Η μόνιμη σχεδόν απουσία  του κ. Δήμαρχου  και η απαξίωση από μέρους του των συνεδριάσεων του Δ.Σ.  δείχνει να αποτελεί συνειδητή επιλογή. Κι η επιλογή αυτή είναι απαξιωτική για το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά κυρίως προσβλητική για τους συνδημότες μας.
Σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα θολό τοπίο με γενικότητες και αοριστίες, μέσα στο οποίο ο κ. Δήμαρχος και η παρέα του προσπαθούν να κρύψουν τις αδυναμίες και τα λάθη τους, τις παραλείψεις και την αδιαφορία της παράταξης τους.
Λειτουργούν πλέον ως παρέα και γι’ αυτό δεν είναι ικανοί να λύσουν απλά και καθημερινά προβλήματα που όλο και πληθαίνουν.   Έχουν αποτύχει παταγωδώς και προκαλούν την αγανάκτηση των πολιτών με τη συμπεριφορά τους.
Ο συντονισμός και η συζήτηση των θεμάτων από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου υποδηλώνει την προχειρότητα που διέπει τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Ως και θέματα της τακτικής συνεδρίασης αποσύρονται με την έναρξη της,  από  φόβο ότι δεν θα επιτευχθεί  η ανάλογη πλειοψηφία που απαιτείται από τον κανονισμό λειτουργίας.
-Τα  θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν τα απολογιστικά στοιχεία Γ΄ Τριμήνου 2017 καθώς και  την Η΄ τροποποίηση προϋπολογισμού ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ οικονομικού έτους 2017 του Ν.Π.Δ.Δ. καταψηφίστηκαν από την παράταξη μας διότι δεν ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός που τον χαρακτηρίζει προχειρότητα και ασάφεια.
-Την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου ¨Ανάπλαση χώρου πρώην ζωολογικού κήπου Φλώρινας’’  την καταψηφίσαμε ως παράταξη γιατί τα ερωτήματα που τέθηκαν για την πληρότητα του έργου την τήρηση των όρων της σύμβασης και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του δεν απαντήθηκαν με σαφήνεια.  Άλλωστε είναι γνωστό ότι διαφωνήσαμε και κατά το παρελθόν για τον τρόπο με τον οποίο προγραμματίστηκε και εκτελέστηκε το έργο.
-Η έκθεση των  αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού Γ΄ τριμήνου χρήσης 2017 Δήμου Φλώρινας καθώς και η αναμόρφωση καταψηφίστηκαν, γιατί  δεν είχε  ψηφιστεί  ο αρχικός προϋπολογισμός καθώς τον διέκρινε προχειρότητα, έλλειψη ανάπτυξης,  χωρίς ουσιαστικά να συμβάλει στην βελτίωση των υπηρεσιών και των υποδομών του Δήμου μας.
Απευθυνόμενοι στον μονίμως απόντα Δήμαρχο κ. Βοσκόπουλο και την παρέα του,   επισημαίνουμε ότι  η Δημοτική μας παράταξη   «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»  δεν πρόκειται να σας ακολουθήσει στην πορεία που έχετε χαράξει, επιλέγοντας   την επιλεκτική  ενημέρωση των Δημοτών. Να είστε σίγουροι ότι για εμάς αποτελεί βασική αρχή η παρουσίαση της αλήθειας και μόνον, γιατί εμείς θέλουμε  συμμετέχοντες πολίτες και κοντά στο ΔΗΜΟ.

 

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου