Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 1 εκ. ευρώ για τα νοσοκομεία της περιοχής

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 1 εκ. ευρώ για τα νοσοκομεία της περιοχής

 

Με τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας συναντήθηκε την Παρασκευή 3 Αυγούστου στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Ρούση Αλεξανδρή, εξετάσθηκαν από κοινού οι ανάγκες κάθε ιδρύματος για την προμήθεια πρόσθετου εξοπλισμού.

Να σημειωθεί ότι ήδη είναι σε εξέλιξη η αντικατάσταση του παλαιού αξονικού στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης με την προμήθεια ενός σύγχρονου αξονικού τομογράφου, η διάθεση ενός ψηφιακού μαστογράφου νέας γενιάς και πέντε καρέκλες αιμοκάθαρσης, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Σε αυτά τα 500.000 ευρώ υπάρχει από το Υπουργείο Υγείας η επιπρόσθετη χρηματοδότηση για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας με άλλα 500.000 ευρώ, φτάνοντας έτσι το συνολικό ποσό στο 1 εκ. ευρώ, ποσό που θα διατεθεί εξ ολοκλήρου για την προμήθεια και τον εκσυγχρονισμό ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και σύμφωνα με τις ανάγκες των νοσοκομείων αποφασίστηκε το συγκεκριμένο επιπρόσθετο ποσό να διατεθεί ως εξής: 90.000 € για το Μποδοσάκειο, 90.000 € για το Νοσοκομείο Φλώρινας, 105.000 για το Νοσοκομείο Γρεβενών και 215.000 για το Νοσοκομείο Καστοριάς.

Στην έγκριση σκοπιμότητας που πήρε από το Υπουργείο η κατασκευή της νέας πτέρυγας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, και στην έλευση δύο ογκολόγων στο Μποδοσάκειο, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ευχαριστώντας παράλληλα τον Υπουργό για τη διαρκή του στήριξη στις μονάδες υγείας της περιοχής.

«Είμαστε εδώ για να συλλέξουμε τα αιτήματα των Διοικητών των Νοσοκομείων και τεκμηριωμένα να τα προωθήσουμε στον Υπουργό, με στόχο να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την παροχή υπηρεσιών υγείας, του εξοπλισμού και των υποδομών των ιδρυμάτων, προς όφελος των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης.