Παρουσίαση ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με μία αλλαγή το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Φλώρινας, για τις εκλογές της 17ης    Ιουνίου 2012. Στη θέση του Άνθιμου Μπιτάκη τοποθετήθηκε ο Στέλιος Μαυρίδης, Δικηγόρος.
Οι υποψήφιοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι οι Πασχαλιά Ζαμπούνη, Αλέκα Κεβρεκίδου, Στέλιος Μαυρίδης και Νίκος Σαμαράς.
Ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Φλώρινας παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο, με την παρουσία του περιφερειακού στελέχους από τη Καστοριά Γιάννη Παπαδόπουλου, είπε:
« Στις 17 Ιουνίου ο ελληνικός λαός καλείται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες να αποφασίσει για τη μοίρα του τόπου.
Οδεύει ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες επειδή κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος, το στιγμιαίο κομματικό τους συμφέρον, όσοι το έπραξαν αυτό παρερμηνεύουν  την επιθυμία και την εντολή του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου μας είπε ότι δεν θέλει ξανά εκλογές, ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας, ότι θέλει την Ελλάδα στο ευρώ, ότι θέλει να κάνουμε όλοι μαζί τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσουμε τη ζωή των ελλήνων, να ανοίξουμε παράθυρο ελπίδας, να δώσουμε ξανά αισιοδοξία, εθνικό σχέδιο για το μέλλον. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με ασφάλεια μέσα στο ευρώ και με σεβασμό στις μεγάλες θυσίες του λαού και στα όσα αυτός κατάφερε τα τελευταία χρόνια.
Το ΠΑΣΟΚ υπέστη μια δεινή, μια ιστορική ήττα νωρίτερα θα έπρεπε να είχε ζητήσει τη συμμετοχή και των άλλων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στη κυβέρνηση για να στηριχθεί η χώρα, και εάν αυτό δεν ήταν δυνατόν έπρεπε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές από το Μάι του 2010.
Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να διαπραγματευθεί μόνο του τη θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή ένωση, με την κοινωνική του βάση αντίθετη, και απέναντι πολλές φορές. Βοήθησε πολλούς να ξεχάσουν γρήγορα ποιοι εγκατέλειψαν τη χώρα χρεωκοπημένη και πως κυβέρνησαν τον τόπο από το 2004-2009. Να θυμίσω την περιβόητη απογραφή, οικονομική επιτήρηση και τον κ. Καραμανλή να μας διαβεβαιώνει το 2008 ότι η χώρα είναι θωρακισμένη και η οικονομία μας είναι περίπου σαν της Γερμανίας .
Το πραγματικό όμως δίλλημα των εκλογών το έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ ο κερδισμένος δηλαδή των εκλογών. Μονομερής καταγγελία: δηλαδή φτώχεια, ανεργία , καταστροφή και περιθωριοποίηση της χώρας , ας εξηγήσουν επιτέλους  τι θα σημάνει για το επίπεδο της ζωής των Ελλήνων η επιστροφή στην δραχμή ή  οργανωμένη αναθεώρηση των έξι σημείων που πρότεινε στον ελληνικό λαό και παρουσίασε στους ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος.
Στις 17 Ιουνίου ο λαός με την ψήφο του πρέπει να διορθώσει πολλά πράγματα και πρώτα τη χθεσινή νεοναζιστική ντροπή  που έκπληκτοι και τρομαγμένοι παρακολουθήσαμε στα κανάλια ζωντανά.
Οι συντηρητικές απόψεις  τύπου ΜΕΡΚΕΛ χάνουν έδαφος. Η νίκη του ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ και οι συσχετισμοί στην Ε.Ε μας ευνοούν.
Στις 18 Ιουνίου ο τόπος πρέπει να έχει κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά με προοδευτική κατεύθυνση, με ισχυρή νομιμοποίηση που να ενώνει το λαό. Χρειάζεται μια κυβέρνηση ικανή να αναθεωρήσει τη δανειακή σύμβαση κρατώντας την Ελλάδα με ασφάλεια μέσα στο ευρώ. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπιστία της Ελλάδας στην Ευρώπη και διεθνώς.
Για να γίνει η Ελλάδα αυτοδύναμη
ψηφίζουμε ασφαλώς ΠΑΣΟΚ».