Παρουσίαση υποψηφιότητας Χ. Μποντζίδη

ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΝΤΖΙΔΗΣ

 

Άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και πολλές ελπίδες ο Χαράλαμπος Μποντζίδης, σε όσους τον άκουσαν την Δευτέρα 10.2.14, στην πρώτη επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του για το Δήμο Φλώρινας.

Χωρίς πολλά λόγια μίλησε για το πρόγραμμα του και τους συνεργάτες του αλλά και τις δικές του δυνατότητες να λύσει χρονίζοντα προβλήματα του δήμου Φλώρινας.

Δεν χάθηκε σε ιδεατές καταστάσεις, γενικότητες και βυζαντινολογία. Ήταν απολύτως συγκεκριμένος στις απαντήσεις του και δεν άφησε τίποτα που να πέσει κάτω.

Αυτό που τον οδήγησε στην ενασχόληση του και πάλι με τα κοινά είναι η

κακοδιοίκηση και η πρόκληση της αυτοδιοίκησης.

Οι παλαιοί βουλευτές είπε δεν είναι μια αναπαλαίωση ή μια δευτερεύουσα υποψηφιότητα. Ο καθένας κρίνεται από τα έργα του.

Για τις πολλές υποψηφιότητες ανέφερε ότι δεν τον τρομάζουν και δείχνουν ότι ο Δήμος δεν είναι αυτός που πρέπει και δείχνει την κακοδιοίκηση και την προκλητική συμπεριφορά της Αυτοδιοίκησης. Και πολλοί πρέπει να σκεφτούν που είμαστε και που θέλουμε να πάμε.

 Παρουσιάζοντας τον εαυτό του είπε, δεν θα σας πω ποιος είμαι, γιατί με ξέρετε πολλά χρόνια αλλά θα σας πω τι δεν είμαι. «Δεν είμαι ανεύθυνος, δεν είμαι ανέντιμος, δεν είμαι άπειρος, δεν είμαι τυχαίος, δεν είμαι κάτω του μετρίου».

Το σύνολο του πολιτικού κόσμου με γνωρίζει θετικά. Το πιο σημαντικό ζήτημα για μένα πρέπει να είναι οι συνεργάτες, οι δημοτικοί σύμβουλοι. Από σήμερα ξεκινάμε ένα μακρύ διάλογο για να βρούμε τους καταλληλότερους υποψήφιους για να πετύχουμε ως Δημοτική αρχή. Για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

Κάλεσε τους συνυποψηφίους του να ξανασκεφτούν και να στηρίξουν τον συνδυασμό του ή να συμμετέχουν σ’ αυτόν, για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας.

Οι στόχοι του κ. Μποντζίδη είναι:

  1. Σύνταξη προγράμματος. Το πρόγραμμα μας πρέπει να είναι πειστικό.
  2. Εφαρμογή του προγράμματος. Ποιός και με πιο τρόπο μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα. Απ’ όσους εμφανίζονται στο προσκήνιο ως προς την εφαρμογή του προγράμματος εγώ έχω την μεγαλύτερη εμπειρία. Και έχω διαφορά από τους άλλους γιατί γνωρίζω τη δημόσια διοίκηση, γνωρίζω πολλούς ανθρώπους και πολιτικούς που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά .
  3. Η ψυχολογία η οποία διαμορφώνεται κατά τη λύση των προβλημάτων, αν αυτό γίνεται μέσα από το διάλογο.
  4. Εμείς διαλέγουμε τα ποιοτικά κριτήρια στην πολιτική μας για την εφαρμογή του προγράμματος μας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι είναι περίεργο που ένα έργο 100 εκατ. ευρώ υπογράφουν την σύμβαση του λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

Στην ερώτηση αν η πρόσκληση που κάνει στους συνυποψηφίους του ισχύει και για τον ίδιο να προσχωρήσει ή να στηρίξει άλλον συνδυασμό είπε, πως ναι ισχύει και για τον ίδιο. Επεσήμανε πως  το κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι ότι θέλουν να πέσει η παρούσα Δημοτική Αρχή. Θα ακολουθήσει διάλογος πάνω σ’ αυτό το ζήτημα και αν δει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά έγκαιρα θα κάνει δημόσια δήλωση.