Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον Αετό και στο Φιλώτα

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ανάλυσης – συζήτησης των θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κοινωνία και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επαφή μαζί της, κλιμάκιο μελών της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Φλώρινας μαζί με το Βουλευτή Θανάση Γερμανίδη επισκέφτηκε πρόσφατα τον Αετό και το Φιλώτα. Στα μέλη του κλιμακίου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν, να καταγράψουν και να γνωρίσουν από κοντά  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των δύο περιοχών του Δήμου Αμυνταίου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. άκουσε με προσοχή τα αιτήματα, τα προβλήματα και τις ανησυχίες τόσο των πολιτών όσο και των φορέων των περιοχών. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις απαλλοτριώσεις και τη λειτουργία των ορυχείων, την ανάπτυξη της γεωργικής – κτηνοτροφικής παραγωγής και τη λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμών, την αύξηση της ανεργίας, την υπολειτουργία αγροτικών ιατρείων κ.ο.κ.

Ο Βουλευτής Θ.Γερμανίδης, αφού επισήμανε τα δίκαια αιτήματα που τέθηκαν από τις τοποθετήσεις των κατοίκων, δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, εντός και εκτός κοινοβουλίου, στην επίλυση των κρίσιμων αυτών προβλημάτων και ότι θα σταθεί δίπλα στους αγώνες των κατοίκων της περιοχής.

Παράλληλα, τόσο ο Θανάσης Γερμανίδης όσο και τα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., τόνισαν ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση των μνημονίων είναι σκληρές, αποδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και οδηγούν τον ελληνικό λαό σε εξαθλίωση. Τέλος, υπογράμμισαν την ανάγκη ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης. Ο καθένας ξεχωριστά και οι τοπικές κοινωνίες στο σύνολό τους θα πρέπει να αποτελέσουν υπόδειγμα αντίστασης, διεκδίκησης και εναλλακτικής πρότασης στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Η ενδυνάμωση και μαζικοποίηση των αγώνων μας αποτελεί ελπίδα για μια πορεία ανάπτυξης, για μια διαφορετική κοινωνία.

Το επόμενο διάστημα η Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Φλώρινας με το Βουλευτή Θανάση Γερμανίδη, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου και τη διεύρυνση του κόμματος με νέα μέλη, θα επισκεφτούν το Αμμοχώρι και τον Άγιο Παντελεήμονα.

 

          Ο Συντονιστής της Ν.Ε. Φλώρινας                                  Ο Βουλευτής Φλώρινας

                     ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ.                                                   ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ.

                   Τάσος Τσαούσογλου                                               Θανάσης Γερμανίδης