Ο Κώστας Κιλτίδης στη Φλώρινα

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΚΩΣΤΑΣ ΚΙΛΤΙΔΗΣ  ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
«Ο ΛΑ.Ο.Σ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΥ»


Τη Φλώρινα επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Κιλτίδης, προκειμένου να συζητήσει με τα μέλη της ΝΕ ΛΑ.Ο.Σ Φλώρινας, τα προβλήματα του νομού και να υποστηριχτούν στη βουλή για τη λύση τους.
Για την επίσκεψη Κιλτίδη ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑΟΣ Φλώρινας Γεώργιος Καρακατσάνης δήλωσε:
Επισκέπτεται σήμερα το νομό μας ο Βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού ο κ. Κιλτίδης για να του θέσουμε τα προβλήματα του νομού μας όπως το πετρέλαιο, ο οδικός άξονας και γενικά όλα τα προβλήματα του νομού, για να μπορέσουμε επιτέλους κάποια στιγμή να ζήσουμε και εμείς σαν άνθρωποι αξιοπρεπώς. Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε κάποια πράγματα κι εμείς ως ακρίτες εδώ, γιατί όπως λέμε πολλές φορές «είναι τιμή να ζεις στα σύνορα και όχι ποινή».
Ο κ. Κιλτίδης αναφέρθηκε στο ιστορικό των δύο  μνημονίων  εξήγησε γιατί αρνήθηκαν να ψηφίσουν το δεύτερο μνημόνιο, γιατί ψήφισαν το πρώτο αλλά και τις θέσεις του κόμματος για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Επεσήμανε το γεγονός ότι ο ΛΑΟΣ ουδέποτε συμφώνησε στη μείωση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων, κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι μεθοδεύουν την πολιτική τους ύπαρξη, που είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει και όχι η καλυτέρεψη της οικονομικής μας κατάστασης.
Βρισκόμαστε είπε, σε μια κατάσταση που ο καθένας αντιλαμβάνεται το υφάδι φτώχειας που υπάρχει. Φοβόμαστε τον εξαναγκασμό χώρας και πολιτών και όχι τη φτώχεια και την πτώχευση.
Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι πρωτοπόρος στην ανάταξη της ΕΕ και είχε την συνεπέστερη πατριωτική στάση. Επεσήμανε το γεγονός ότι στις 6/5/2010 για πρώτη φορά εν καιρώ ειρήνης η χώρα μας ανέστειλε τις πληρωμές. Θεωρεί ότι το πιστωτικό γεγονός εις βάρος της χώρας μας έγινε με το «κούρεμα». Η χώρα μας πήγε σε συντεταγμένη χρεοκοπία. Τόνισε το γεγονός ότι το χρέος μας είναι σε ευρώ κι αυτό καταρρίπτει τον ισχυρισμό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι υπήρχε κίνδυνος αποβολής της Ελλάδας από την ΕΕ. Χαρακτήρισε τον ΛΑΟΣ ως ένα κόμμα πατριωτικό και κοινωνικού παρεμβατισμού.
Για τις εκλογές είπε ότι αυτές θα γίνουν στις 6 ή τις 13 Μαΐου 2012, διατηρώντας όμως και τις επιφυλάξεις του αν αυτές θα γίνουν τόσο σύντομα.
Απαντώντας στην ερώτηση ότι μερίδα των πολιτικών του προσάπτει τον χαρακτηρισμό   του γυρολόγου της πολιτικής είπε:  «Γυρολόγοι είναι όσοι αλλάζουν ιδέες, όσοι δεν έμειναν όπου και αν βρέθηκαν πιστοί στον ιδεολογικό του περιεχόμενο. Διακήρυξα εις ανύποπτο χρόνο τις ιδέες μου στη Νέα Δημοκρατία. Κινδύνευσα επί 2 χρόνια τουλάχιστον 20 φορές να διαγραφώ γιατί τιμούσα τους νεκρούς, γιατί τιμούσα το αξιακό σύστημα που γαλουχήθηκα, έγινα το μαύρο πρόβατο και ο κυνηγημένος. Δεν πιστεύω να θεωρεί κανένας καταξίωση ότι έφτασα με τα κόπων και βασάνων και θυσιών ενώ εκλεγόμουν πρώτος Βουλευτής μ’ αυτήν την ιδεολογία και τα πιστεύω του μαύρου πρόβατου και του αιρετικού της Ν.Δ. να αξιωθώ να γίνω Υφυπουργός, κάτι το οποίο δεν το θεωρώ καν τιμητικό αλλά ίσως υποτιμητικό ασχέτως αν προσπάθησα να το ανατρέψω και αυτό.
Προφανώς δε θα συμβιβαστώ ποτέ στη ζωή μου με ανθρώπους τους οποίους για λόγους συνειδήσεως δεν πρόκειται να τους υπηρετήσω όπως είναι ο κ. Σαμαράς. Ήταν κάτι ξεκάθαρο το οποίο νομίζω εσείς οι Φλωρινιώτες το βιώσατε σε εκείνη την ομιλία μου στην εσωκομματική διαδικασία που υπήρχε τότε στη Ν.Δ., που σας έδειξα και κάτι εφημερίδες και κάποιοι στενοχωριόνταν, φίλοι μου, που είμαι τόσο οξύς και αψύς και είπα ότι εύχομαι και προσεύχομαι ο Θεός της πατρίδας μου να μην μ’ αξιώσει ποτέ σαν αυτούς που έκαναν ότι έκαναν το ’93 όπου ακυρώνεται η έννοια του κοινοβουλευτικού πολιτικού προσώπου σε τέτοιου είδους ενέργειες. Προφανώς και εγώ βίωσα, έγινα Βουλευτής στη Ν.Δ. και με την κ. Μπακογιάννη βρέθηκα μέσα στη Ν.Δ., δεν τη γνώριζα πουθενά αλλού όπως και τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, τον Νικήτα Κακλαμάνη, όλους. Συμπορεύτηκα με όλους αυτούς, πίστευα  ότι η Ν.Δ. μπορούσε να είναι το μεγάλο ανοιχτό κόμμα του Κώστα Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή των τελευταίων ετών με αγκαλιά προς όλες τις τάσεις και τους ανθρώπους του πατριωτικού χώρου και τους μη φιλελευθέρους και τους δεξιόστροφους και τους σοσιαδημοκρατίζοντες  μέχρι ένα σημείο. Δυστυχώς αυτό δεν κατορθώθηκε με την κ. Μπακογιάννη και προς τιμή της κ. Μπακογιάννη παραδέχτηκε ότι ο Κιλτίδης διαχωρίζει τη θέση του και αποχωρεί για λόγους ιδεολογικών αρχών. Δε νομίζω ότι υπάρχει προηγούμενο πολιτικού ανδρός και γυναικός στη μεταπολεμική Ελλάδα και ιδίως στη μεταπολιτευτική να διαχώρισε τη θέση του και να πορεύτηκε έχοντας πρότυπο και υπεράσπιση του ιδεολογικού του κοσμοθεωρήματος. Έτσι λοιπόν ο ΛΑ.Ο.Σ. ο οποίος δημιουργήθηκε μετά τη δική μου ένταξη στη Ν.Δ και την αναγόρευσή μου ως Βουλευτή ήταν αυτός που συγκέντρωνε ούτως ή άλλως το μεγαλύτερο τμήμα του δικού μου ιδεολογικού αξιακού συστήματος. Είναι αυτό που είπα χαρακτηριστικά ότι πάντοτε ήμουν  ΛΑ.Ο.Σ. προ ΛΑ.Ο.Σ.
Είναι γνωστό ότι υπήρξα από τους πρωτοπόρους του εθνικισμού σ’ αυτόν τον τόπο από το ’73 με σκληρές συνθήκες τότε που δεν τις επικαλέστηκα ποτέ για να γίνω κι εγώ αντιστασιακός όπως τόσοι και τόσοι άλλοι ως κυνηγημένα παιδιά εκείνη την εποχή, γιατί είχαμε άποψη και βλέπαμε τα πράγματα της πατρίδας με άλλη οπτική γωνία που δεν ήταν και κακό και ούτε απαραίτητα θέλω να επαινεθώ γι’ αυτό.