Ξεκινάει τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Φλώρινας

Βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας: Ξεκινάει τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Φλώρινας

Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την πρόσληψη του προσωπικού αλλά και την έγκριση των σχετικών πιστώσεων, ξεκινάει την λειτουργία του εντός των επόμενων ημερών το Κέντρο Κοινότητας Φλώρινας, από το οποίο θα εξυπηρετούνται όχι μόνο οι δημότες της Φλώρινας, αλλά και οι δημότες των Πρεσπών. Το Κέντρο Κοινότητας Αμυνταίου λειτουργεί ήδη εδώ και αρκετούς μήνες εξυπηρετώντας καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας.

Τα κέντρα κοινότητας αποτελούν οργανωμένες δομές, στις οποίες όλοι οι πολίτες, με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ τους, μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για τα δικαιώματά τους, για τα επιδόματα που δικαιούνται, τις δυνατότητες εργασίας που προσφέρονται, για τις θέσεις που υπάρχουν σε ιδρύματα της περιοχής τους για τους ηλικιωμένους, ταάτομα με αναπηρίες και τα παιδιά, για τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά και ελληνικά προγράμματα κ.ά.

Το δίκτυο των Κέντρων Κοινότητας, στο οποίο έχει μπει όλος ο νομός της Φλώρινας, αποτελεί το πιο βασικό κύτταρο της κοινωνικής αλληλεγγύης και το πρώτο παράδειγμα συνεργασίας κράτους-τοπικής αυτοδιοίκησης. Η κοινωνική πολιτική πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους μας και με το Κέντρο Κοινότητας γίνεται πράξη.

Ο Βουλευτής Φλώρινας

Κωνσταντίνος Σέλτσας