Ξεκινάει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το «Εξοικονομώ Κατ’ οίκον ΙΙ»

Βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας: Ξεκινάει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το «Εξοικονομώ Κατ’ οίκον ΙΙ»

Στις 8/3/2018 ξεκίνησε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ οίκον ΙΙ». Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης exoikonomisi.ypen.gr, ενώ υπάρχει πλήρης και ολοκληρωμένη ενημέρωση από τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα αυτό, απολύτως απαραίτητο ειδικά για περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες, όπως η δική μας, αφορά τη στήριξη της ενεργειακής απόδοσης, της έξυπνης διαχείρισης της ενέργειας και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις δημόσιες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων κτηρίων. Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κυμαίνεται στα 6,7 εκ. ευρώ και θα δώσει την δυνατότητα σε εκατοντάδες συμπολίτες μας να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους.

Το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο έχει σημαντικό αναπτυξιακό αποτύπωμα και θα συμβάλλει στην πολυπόθητη παραγωγική ανασυγκρότηση. Η εξοικονόμηση ενέργειας, που θα προκύψει, θα ανακουφίσει οικονομικά τόσο το κράτος όσο και τους ίδιους τους πολίτες και κυρίως για περιοχές όπως η Φλώρινα που δοκιμάζεται κάθε χρόνο από ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας

Κωνσταντίνος Σέλτσας