Μήνυμα του Γιάννη Αντωνιάδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤIA

 

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου  2017

             

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που έχει η κοινωνία μας, για ισότιμη αντιμετώπιση των συνανθρώπων μας που έχουν οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας.

Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και στην ιδιαιτερότητα, οφείλει να γίνει συνείδηση όλων μας, αφού δεν έχει κανένα νόημα η στήριξή τους μόνο μια μέρα το χρόνο, αλλά κάθε μέρα.

Η Πολιτεία χρειάζεται να σταθεί αρωγός και να προστατεύσει τα άτομα με αναπηρία με συγκεκριμένες οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές, αλλά και να αποτρέψει την κατάρρευση του κράτους πρόνοιας, που οδηγεί στην διάλυση του κοινωνικού ιστού εν μέσω της σφοδρής οικονομικής κρίσης.

Η στήριξή τους είναι υπόθεση όλων μας. Με σεβασμό, ευαισθησία και έμπρακτο ενδιαφέρον μπορούμε να βοηθήσουμε, ώστε η ζωή τους να γίνει πιο εύκολη.

 

 

                                                                           Ο Βουλευτής ΠΕ Φλώρινας

                                                                           ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ