Κώστας Σέλτσας: Η ρύθμιση των 120 δόσεων θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Κώστας Σέλτσας: Η ρύθμιση των 120 δόσεων θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη αποτελεί η υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Εργασίας για την ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία. Με την απόφαση αυτή χιλιάδες επαγγελματίες με χρέη ως 50.000 ευρώ στα ταμεία θα μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε έως και 120 δόσεις.

Η ρύθμιση αυτή αφορά εκατοντάδες χιλιάδες εμπόρους αλλά και λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα (π.χ. δικηγόροι, μηχανικοί, αγρότες κ.α.) αλλά και νομικά πρόσωπα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η ρύθμιση καλύπτει οφειλές που δημιουργήθηκαν ως τις 31/12/2016 και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 31/12/2018, ηλεκτρονικά προς το Κ.Ε.Α.Ο. Με την ένταξη στη ρύθμιση οι επαγγελματίες θα μπορούν να λαμβάνουν αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας, θα διαγράφεται το 85% των προσαυξήσεων ενώ θα σταματούν και οι κατασχέσεις.

Η ρύθμιση αυτή ήταν επιτακτική ανάγκη της αγοράς, καθώς στηρίζει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τους επιστήμονες αλλά και τους αγρότες στην καθημερινή προσπάθεια της επιβίωσης. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των επαγγελματιών για να επιστρέψουν σε συνθήκες ασφαλιστικής κανονικότητας. Αποτελούσε ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημά τους το οποίο τώρα ικανοποιείται.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας

Κωνσταντίνος Σέλτσας