Καταγγελία της ΝΟΔΕ Φλώρινας κατά του Υπουργείου Παιδείας για το ζήτημα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ  ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Με αφορμή την όλη διαχείριση του ζητήματος της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τα ΤΕΙ από τον τ. Γενικό Γραμματέα και νυν υπεύθυνο του Γραφείου Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη κ. Αγγελόπουλου Γ. , και ιδίως μετά την εξαγγελία του ότι τερματίζεται ως τον Δεκέμβριο το αυτοδιοίκητο του ΠΔΜ και διορίζεται από το Υπουργείο Προσωρινή Διοικούσα , η ΝΟΔΕ Φλώρινας απευθυνόμενη στον κάθε Φλωρινιώτη/ισσα καταγγέλλει τα εξής:

Φλωρινιώτη/ισσα το μόρφωμα  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας γυρίζει στον Μεσαίωνα αφού ενώ σε όλα τα πανεπιστήμια η συγχώνευση έγινε χωρίς κατάργηση του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων (Ιωαννίνων, Δυτ. Αττικής, Διεθνούς Παν. Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας) για ποιον λόγο στο δικό μας πανεπιστήμιο δεν δίνεται η δυνατότητα να εκλεγεί πρύτανης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει να διορίσει/ελέγξει το πανεπιστήμιο «με τα δικά μας παιδιά»; Πολύ περισσότερο μάλιστα αφού ο νυν πρύτανης προτίθεται να παραιτηθεί άμεσα για να γίνουν εκλογές; Μήπως γιατί μια και το πρώτο κριτήριο για να καταργηθεί ένα πανεπιστήμιο είναι η αδυναμία του να αυτοδιοικηθεί θα το καταργήσετε ευκολότερα έτσι; Και ακούμε βερεσέ τα σχετικά πως η Προσωρινή Διοικούσα  που θα συστήσετε έχει  έναν χρόνο διάρκεια ζωής μόνο . Κύριοι των ΣΥΡΙΖΑΕΛ 3-4 μήνες χρειάζονται μόνο για να συσταθεί με ΦΕΚ κλπ η συγκεκριμένη Διοικούσα.

Καταγγέλλουμε ακόμα τις διαφαινόμενες προθέσεις σας να αποκλείσετε από την συμμετοχή στην συριζαίικη Διοικούσα  των μελών ΔΕΠ από την Φλώρινα, υπόθεση που ενισχύεται από  την παρουσία 4 συριζαίων βουλευτών στην Κοζάνη κατά τις συζητήσεις και ΚΑΝΕΝΟΣ βουλευτή έστω συριζαίου από την Φλώρινα. Καταγγέλλουμε επίσης  τον σκηνοθετημένο, δήθεν τυχαίο, αποκλεισμό του «δεξιού» πρύτανη των ΤΕΙ Κοζάνης από τις σχετικές συζητήσεις του κ. Αγγελόπουλου. Καταγγέλλουμε και  την επίθεσή του στον Πρύτανη του πανεπιστημίου καθώς και  την μη πρόσκληση στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης της Φλώρινας κατά την συζήτηση στα ΤΕΙ και στο πανεπιστήμιο.

Κύριοι, η ΝΔ θα είναι γρήγορα κυβέρνηση, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές. Και ο Μεσαίωνας στην Διοίκηση του Πανεπιστημίου δεν θα περάσει. Όσον αφορά στην απουσία της Φλώρινας και των Φλωρινιωτών από την χάραξη της πολιτικής για το πανεπιστήμιό τους αυτό θα το παλέψουμε με όλη μας την δύναμη.

Τι αφήσατε στην Φλώρινα; Μια παράδοση παιδείας από το 1925 (Διδασκαλείο, Ακαδημία) και αυτήν ακόμα θέλετε να την καταστρέψετε. Δεν θα σας αφήσουμε, το πανεπιστήμιο είναι η Φλώρινα και η Φλώρινα είναι το πανεπιστήμιο. Η απαξίωσή του δεν θα περάσει.!!!!

ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ